Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

lütfen bakın

ben 3 gün önce 8cm bir kaplumbağa aldım.. bir sürü sorum var; ışıklandırma şart mı? su kaç derece olmalıdır? balkona çıkarttım saldım yarısı gölge yarısı güneş balkonda sadece gölgede durdu sebebi nedir? kaplumbağam genç mi bebek midir? aşşa yukarı kaç yaşındadır? kuru ıstakoza devammı edeyim? ıstakozu bırakıyımmı? elma verdim ağzına attı ama yuyadak geri çıkarttın ne kür sebze ve meyvelerle beslemeliyim? camın kenarında yani dışarıda besliyorum üşütür veya başka hastanıklara neden olur mu? dibe konulan ufak taşlar yok kum koysam olur mu? kum koysam hızlı hareket ettiğinde kum kalkmaz mı?Yada kumu yut maz mı?

img

tosbagaaa_

16 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öncelikle bu sorduğunuz soruların hepsinin ayrıntılı cevaplarını forumu araştırarak öğrenebilirsiniz ancak görülüyorki kaplumbağalar hakkında hiç bir şey bilmiyorsunuz ve böyle devam ederseniz çok yakında hayvanınızın hastalanması yada ölmesi muhtemel. Bu yüzden bir kaç sorunuzu ben cevaplayacağım. - öncelikle hiç bir şekilde hiç bir sebeple petshop` çulara ve akvaryumculara güvenmeyeceksin, onlar işin ticari boyutuyla ilgilenirler ve senin kaplumbağanın yaşaması yada ölmesi onların umrunda değil ( genelleme yapıyorum ama gerçekten bilgili ve ilgili olanlarda var ) - hayvan açık yada kapalı olsun balkonda değil evin bir odasında bakılmalı bu yüzden hayvanı evin bir odasına koymanız daha sağlıklı olur... alınması gereken araç ve gereçler; - Akvaryum: hayvanınızın geleceğini ve ne kadar daha büyüyeceğini hesaba katarak ona uygun ebatlarda bir akvaryum edinmeniz gerekir, standart bir ölçüsü olmamakla beraber forumda "akvaryum" başlığını aratırsanız bir çok bilgi edinirsiniz. - Filtre: akvaryumunuzun büyüklüğüne göre alacağınız su filtresi suyun temizliği ile ilgilidir. iki çeşit filtre vardır; iç filtre: küçük ebatlarda ve akvaryumun içine takılan filtrelerdir. eğer ki akvaryumunu küçükse ve sık bir şekilde suyunu değiştirmek sizi yormayacaksa iç filtre almanız uygundur. Zira iç filtreler yüksek kalitede bir temizlik sağlamazlar ancak tabiki etkisi oluyor... dış filtre: akvaryumunuzun boyutları büyükse iç filtre suyun temizlenmesine çok fazla etki etmeyecektir, bu durumda almanız gereken dış filtredir. Dış filtreler büyük boyutlardaki akvaryumlar için ideal ve şarttır. boyutları nedeniyle dış filtreler akvaryumun etrafına konulup borular yardımıyla suyu temizlerler. http://www.sera.de/index.php?id=449&L=6 bu linkte iç ve dış filtreler hakkında daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz... - Kuruma Bölgesi(Kuruma Taşı): hayvanlarınız her ne kadar su için doğmuş olsalarda onlarında kurumaya ihtiyaçları var ve bu bakımdan özellikle kabuklarının kuruması amacıyla akvaryum içine bir kuruma bölgesi yapmanız gerekir, bunu yapmak için petshop`lardan alacağınız aynı adlı taş yada ağaç parçası uygun olacaktır... eğer uğraşırım derseniz taştan veya ağaçtan ziyade tavsiyem akvaryum içine bir cam platform yapmaktır. bununla ilgili de forumda araştırma yaparsanız bir çok konu ve örnek mevcut... - Isıtıcı Lamba: ısıtıcı lamba`nın amacı kuruma taşının üzerine ısı vererek hayvanınızın kabuğunun ve derisinin kurumasını sağlamaktır. hayvan bunu çok sever bu yüzden yaz-kış şarttır... forumda araştırma yaparak bilgi edinebilirsiniz. - Akvaryum ısıtıcısı: Kışın şart olan akvaryum ısıtıcısı yazın isteğe ve suyun sıcaklığına bağlıdır ( bence yaz kış kullanılmalı ancak yazın derecesi düşürülüp ideal sıcaklığın altına düşmeyecek vaziyete getirilmelidir...) su kaplumbağalarının ideal akvaryum sıcaklığı 28 derecedir. bu ısı 24 ün altına düştüğü taktirde hayvan için tehlike çanları başlar bu yüzden bu çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. gerekli bilgileri yine forumda araştrırak bulabilirsiniz. - hayvanınızın beslenmesi son derece önemlidir. ne kadar iştahlı ve hırçın olursa okadar sağlıklı demektir, bu durumda ne yedirmeliyim konusu için http://hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=63435 bu linki ne kadar yedirmeliyim konusu içinde http://hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=53561 benim size anlatabileceklerim bu kadar daha fazlasını forumda arama yaparak rahatlıkla bulabilirsiniz...

img

learnedrains

17 yıl 11 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bak kaplumbağan su kaplumbağasıysa yaşı baya büyük demektir yani bi nevi yaşlı demektir ben ışıklandırma almadım her gün güneşe koyuyorum hiç bi şey olmuyo ben suyu bekletipde koyuyorum benimkinin birde öleydi ama şimdi güneşi seviyo bi sorun yok merak etme hımm bi düşünelim kaç yaşındadır benimkilerden 2 si bebek 1ri genç yaklaşık 5 cm boyunda seninki de gençliği geçmiş ama benimkiler kuru böceğe benzer bişey yiyiyo olmaz ama su kaplumbağasına olmaz tabi bu sölediklerimin hepsi su kaplumbağası için benimkilerin altında taş var

img

feyzaemir

16 yıl 10 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ