Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

üretim

arkadşalar kabluş üretmek kolaymı.ben kabluşum yavrusun olmasını istiyorum.neler yapmalıyım

img

kuscu95

17 yıl 11 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ya bende kapluşlarımın yavrulamasını istiyorum.2 erkek kapluşumvardı.Yanlarına 1 dişi aldım.Su kapluşlarıma.Ama biri pek sevmedi heralde dişiyi.Hiç yemek yemiyo diğeride cok sevindi hep dişinin peşinde.

img

feyzaemir

16 yıl 10 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba kuscu95 ve feyzaemir, Heralde hemen her kaplumbağa sahibi üretim yapmak ister, kaplumbağalarımızın yavrularının olması, hatta bunu düşünmek bile bizi heyecanladırır. Esaret altında kaplumbağalarımızı üretmek gerçekten zor, yumurtlama sonrasında o yavrulara bakmak bir o kadar daha zor, ancak imkansız değil tabiki. Üretim süreci (İngilizce olarak) aşağıdaki linkte bulunuyor: http://reslider.free.fr/backup/breeding.html Lakin, asıl düşünmemiz gereken şey üretim ya da zorluğu değil (sonuçta istendikten sonra bir şekilde mutlaka yapılır), yavruların hayatlarına nasıl devam edeceğidir. Şahsen ben, benden "su kaplumbağası almayı planlıyorum, sence ne yapmalıyım?" diye soranlara tek tavsiyem "almamak" oluyor. Çünkü bu hayvanlara sanıldığı gibi çok kolay şartlarda değil, hepimizin bildiği gibi zor şartlarda bakılıyor. Ölüm fanusu gibi yerlerde değil, tam teşekküllü terrariumlarda bakılması, çok sık karşılaşılan hastalıklarda mükemmel ehemmiyet, ve hatta veteriner ilgisi gereklidir. Bu şartlarda dahi, dörtdörtlük bakımın imkansız olduğu bu bakım, sonuçta hayvanlarımızın hastalanmalarına, hatta sonunda ölümlerine sebebiyet vermektedir. Kısacası, yavrulara ideal evler bulmadan, şahsi fikrim, üretim yapılmamasıdır. Ki bahsettiğim gibi, ideal ortamlarda dahi hastalıklar ve ölümler sıklıkla olmaktadır. Bir tanıdığımıza versek belki, ancak bir petshopa verirseniz muhtemelen 9 yaşında bir çocuğa hediye edilmek üzere satın alınacak, ve bir ölüm fanusunda ölüme terk edilecektir. Tabiki karar yine size ait ... Saygılarımla

img

seamansoul

20 yıl 10 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bu konu bir ara benim de ilgimi çekmişti. Eğer çook büyük bir akvaryum yapıp yumurtayı da daha ilk doğduğunda alıp doğru ortamda ve sıcaklıkta muhafaza edebilirseniz bir şansınız var. Ama denildiği gibi. O hayvancıkları alarak evde yaratacağımız en büyük ve güzel akvaryumda bile onlara bir hapis hayatı yaşattığımız gerçeğini unutmamalıyız. Bazen lüks bazen de rezalet hapihaneler oluyor bunlar ama sonuçta hayatlarını o hapiste geçirip ölecek hayvancıklar. Bu işe başladıktan sonra sevgi yerini sorumluluğa bırakıyor. Onların doğada yaşayabilme ihtimalini de ortadan kaldırdığımız için onlara hayatları boyunca en lüks hapishaneleri hazırlamak zorundayız. Yavru ürettirirken işe bir de bu taraftan bakmanızı rica ederim.

img

yasdal

19 yıl 2 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ