Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Hamster

Mesaj Ekle

çok saldırgan napmalıyım

arkadaşlar hamsterim çok saldıgan onu nasıl eğiticem

onu kafesinden elini sokup dışarı çıkarmaya çalıştıysan saldırgan olabilir yada kafesi dar ise bunalmışda olabilir kafesleri 2 yada 3 katlı al (yada şöyle desem senin paran var sen gidip gecekonduda mı yaşarsın yoksa paranın yettiği kadar bir villa mı alırsın? tabi villa alırsın) o yüzden imkanın varsa kafesini değiştir ama o kendi kafesine alışmıştır şimdi... o ölünce yeni bir tane almayı düşünürsen ona geniş güzel veya katlı bir kafes alırsın ok?

Hamsterların her zaman bir ısırma eğilimi vardır. Ben ilk aldığımda bir iki ısırıkla nasibimi aldım ama sonradan hiç ısırmadı aslında kalender hayvan. Isırmasının bir iki nedeni var. Şöyle açıkılıyom öncelikle kafesten taş almıyorsun haldırhurdur elini daldırıp eline gelen yerinden tutarsan bilki elinde bir delik olacak bu gayet doğal. Hele hele uyuyan bir hamsterı almaya çalışmak yapacağın en büyük hata olur. Noluyor lan edası ile sana ani bir refleks ile döner ve kırt! Elini yıkamadan onu almaya çalışıyorsan gene ısırır çünkü hamsterlar neredeyse kör denecek kadar az görür. Salatanın suyuna ekmeğini bandıra bandıra yedikten sonra, artık senin elin onun için kafese giren bir salatalıktan başka bişi değildir üzgünüm ama gene ısırıldın. Beni çok uzun bir süredir ısırmıyor çünkü artık bana iyice alıştı. Onu sevmek istersem önce nazikçe uyandırıyorum ve gönlü olsun diye bir tane kuru fasulye nohut fındık fıstık ne olursa veriyorum. Kulaklarından seni ısırmaya meyilli olup olmadığını anlarsın. Kulaklarının dik olmasını bekle ve bu sırada onla konuş. Konuşurken bir kaç rüşvet daha verebilirsin. kafesinden kendi kendine çıkmasına sakın izin verme. bunu yapabileceğini sanmasın. bilsin ki ancak senin elin onu o kafesten çıkarıp etrafta dolaşmasına izin verebilir. bir süre böyle ciddi bir ilişki sürdürün sonra zaten ona ismini veya çağırma sözcüğünü söylediğinde kulaklarını dikip tellere yapışacaktır. poposundan bütün vücudunu kavrayacak şekilde nazikçe tut ve ou dışarı çıkar elinden eline yürümesine izin ver. artık hiç bir sorun yaratmıyorsa artık kankasınız demektir. hadi bakalım bunları uygula 1 hafta sonra pamuk gibi olur o hırçın maymun :D

img

lostking

16 yıl 8 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ