Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Lütfen Yardımcı Olun arkadaslar...

merhaba arkadaslar ben foruma yeni katildim. kaplumbagalari cok severim ve beslemek istiyorum. ama beslerkende zarar vermek istemem hayvanciklara. onceden balik besliyordum 20 lt rik kücük bir akvaryumda.simdi kaplumbaga beslemek istiyorum. simdi sorularim sunlar: 1-bu 20 lt rik balik akvaryumu kaplumbagalara uygun olur mu ? 2-kaplumbaga icin gerekli olan lamba yerine günese cikartsam olurmu ? veya calisma lambasi kullansam olurmu ? 3-elime alip seversem veya evde temiz yerlerde dolastirsam bir yanlislikmi yapmis olurum ? 4-ögrendigim kadari ile kaplumbagalar yemek yerken cok kirletiyormus akvaryumu ben yemek yediklerinde yemeklerini ayri kücük bir kapta yedirsem olurmu ? akvaryum daha az kirlenmis olur böylece 5-yeni bir akvaryum ile tüm arac gerecler ne kadar patlar yaklasik ? yardimci olursaniz sevinirim

img

gangster58

16 yıl 11 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaslar birde baliklar icin olan hava motoru varya suya hava veriyor. onu filtre olarak kullanabilirmiyim ? lütfen yardimci olun biran önce

img

gangster58

ÖZEL MESAJ

Tüm gereklerini yerine getirmen çok pahalıya malolur, henüz kaplumbağa almadıysan alma, elindeki akvaryuma uygun balık al ve balık beslemeye devam et kaplumbağa işine hiç girme. Büyük bir akvaryum en az 100 ytl iyi bir dış filtre en az 130 ytl gerisini sen hesapla artık ( dış filtre olmadan temizliği ile baş edemezsin)

img

deryailesezer

17 yıl 6 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öncelikle cok tesekkür ederim bilgi verdigin icin. ama fiyat cok fazla önemli degil benim icin. sadece sormustum. su anda fanustalar malesef. akvaryum şart bana . ama cok kücükler kibrit kutusu kadar belkide daha kücükler.bu kücük akvaryumda yaşasalar bir problem olurmu tabiki sürekli deil mutlaka genis bir akvaryum alacagim ama dedigim gibi cok kücükler su anda bu akvaryumda idare edemezlermi 2-3 ay ? zaten petshopcu dedi kolay bakilir fanus ona yeter falan diye ama arastirdim ve adamin hicbirsey bilmedigini anladim. tabiki tüm arac-gereclerini zamanla alacagim. 20 lt dedigim gibi akvaryumum. bu akvaryum kücük gelirse 2-3 hafta legendemi daha iyi olur acaba ? yardimci olursan sevinirim

img

gangster58

ÖZEL MESAJ

yoo nie o kadar kötülemişsin anlamadm...bnde merak ediyordum ve aldım...bnce iki kapluş al filitre fln tak.sorun olmaz.bnce başka bir akvaryuma koy.fltre 15/20 ytlye aldım bn.bnce fazla bişe diil ama genede sen blirsin

img

busra05

17 yıl 6 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ben de ilk başta henüz almadınız zannettim, deryailesezer`in uyarısı da bu yüzdendi (deryailesezer`e selamlar bu arada :) , yani henüz almamış olsaydınız hiç beslemeye başlamamanızı tavsiye ederdik, ancak artık almış olduğunuza göre tabiki elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Forumu iyice bir karıştırın, anasayfadaki faydalı linkler ve arama motorunu kullanmak doğru çözümlere çabuk ulaşmak için çok çok işe yarıyor. Tabiki şimdilik 20 litrelik akvaryumunuzda kalmaları fanustan çok çok daha iyi olur, büyüdükçe dev akvaryumlara ihtiyacınız olacak, akvaryumunuzu ilk değiştirdiğinizde gerçekten büyük bir akvaryum almak sonradan defalarca değiştirmekten daha ekonomik oluyor. Bu akvaryuma asma kat şeklinde bir kuru bölge yaparsanız yüzme alanından da kaybetmeden miniklere kuru alan sağlamış olursunuz. Bu kuru bölgenin üstüne 12 saat kadar açık tutacağınız bir masa lambası doğrultursanız (sıcaklığı 32-34 derece yapacak şekilde normal bir ampulle) kuru alana çıkıp tamamen gerine gerine kurur ve dinlenirler. Güneşlendirme imkanınız varsa kaplumbağa akvaryumlarında gerekli ikinci lamba olan ve D3 vitamini sentezlenmesini sağlayan UVB lambayı almanıza gerek olmaz. Ancak güneşlendirilemeyen kış günleri için bu açığı en kötü ihtimalle ağızdan vitamin yoluyla kapatmalısınız. Yani masa lambası gibi ısı veren bir lambayı herhalükarda kullanmalısınız, ve bunun yanında UVB lamba alamayacaksanız ise düzenli güneşlendirmeli, güneşlendiremediğiniz soğuk günlerde de D3 içeren bir vitamin kullanmalısınız. Öyle ele alınıp sevilmekten pek haz etmezler, siz de hissedeceksiniz, aranızdaki ilişki yem verme çırpınışlarını güçlükle geçer (her ne kadar ilginç yakınlaşmaları kimi zaman okusak da). Temiz yerlerde dışarı çıkarıp dolaştırmanız dikkatli ve titiz olduğunuz sürece çok büyük bir sorun değil gibi, Frozen`ın dediği gibi dışarda gezindikleri yerler akvaryumlarından pis olamaz zaten. Ancak salmonellayı unutmayın, ve dışarı çıkardıktan sonra ılık suya soktuktan sonra akvaryuma alın, ve de üşümemelerine çok çok dikkat edin, hafif bir esintiye yada ceryana maruz kaldıklarında bile kolayca hastalanabiliyorlar. Tabi ayrı bir yerde mamalarını verebilirsiniz, bu temizlik yükünü biraz azaltacaktır, yapanlar çok memnun olduklarını yazıyor, ancak zaten büyüdükçe temizlikte esas sorun suda kalan yemler değil, devasa boyutlara ulaşan kakalar oluyor :) Bu yüzden çok etkili bir filtrasyon şart, şu aşamada balık akvaryumları için tavsiye edilenin 2-3 katı kapasiteye sahip bir iç filtre, ilerleyen zamanlarda akvaryumu büyüttüğünüzde dış filtre şart oluyor, başka türlü temizlikle başa çıkılmıyor. Kuru bölge ve su için birer dereceniz olsun, bu hayvancıkların en büyük düşmanı pis su ve soğuk. Nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama eğer gece su sıcaklığı 25`leri görüyorsa ısıtıcınızı yaz olsa da çıkarmayın, nasıl olsa termostatlıdır ısıtıcınız. Su sıcaklığı bebekler için sabit 26-28, kuru bölge sıcaklığı 32-34 derece olmalı. Kolay gelsin, miniklere sevginizin hiç bitmemesi dileğiyle..

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sağol Pınar selamını aldık : GaNGSTeR58, başta almadığını düşündüğüm için almanı önermedim. madem ki almışsın gereken herşey bu forumda var biraz kurcala yeter. Bu arada hava motorundan filtre olmaz. busra05, kaplumbağaların kaç yaşında ve kaç cm kabuk boyunda bilmiyorum ama sen hayatından çok memnun olduğuna göre sanırım daha küçükler. Bizim kaplumbağalarımız 3,5 cm den bu yana bizimle birlikteler, 10 aydır 6.5 cm büyüdüler ve şu anda 200 litrelik akvaryumlarında yaşıyorlar, iç filtreleri, uv lambaları var. 30 yaşındayım ve ciddi sorumluluk gerektiren tek hobim bu olmasına karşın ben bile zorlanıyorum temizliği vs. çok zaman alıyor. Onların ihtiyaçlarını tam olarak ve onlara acı çektirmeden karşılamalıyız. 25-30 cm büyüyeceğini de göz önünde bulundurursan bu iş bahsettiğin kadar kolay değil !!!

img

deryailesezer

ÖZEL MESAJ

evet gercektende daha almamis gibi hitap etmisim özür diliyorum bu yüzden. simdilik bunlar gecti basimdan daha acemiyim ögrenecek cok sey var sanirim: dediklerinizi yaptim kapluslari minik akvaryuma koydum kuru bir yer sagladim. masa lamdamlada orayi isitiyorum. ögle saatlerindede balkona koymaya basladim güneslensinler diye. simdilik hallerinden memnun gibiler. fakat kış gelince uvb lamba alacagım kesinlikle. sivasta yaşıyorum malum sıcak degildir kışlar sivasta. henüz filtreleri yok ama akvaryum kücük oldugundan dolayi temizlemek cokta zor olmaz herhalde. elime alınca ilk once bacaklarını kabugunun icine cekiyor. kafa disarda kaliyor :) sanki oturuyor elimde :). bir kere elime kaka yaptı fazla oynamam artık :) akvaryum dişina cikarttim canavar gibi kosuyorlar akvaryum dışında. bilmiyorum acaba korkuyorlarmı. zaten 2 kere cikartmayi denedim kosusturup durdular. ilk basta akvaryumun suyu boylarini aşıyordu 2-3 cm kadar. suya girince sanki korkuyorlar cirpinip duruyorlar. bende yaklasik kabuk boylari kadar su koydum azmi olur veya tekrar yükseltmeliyim suyu ? yemek yemelerinde sıkıntı yok yaklasık %75 i protein agirlikli yiyorlar geri kalani ot. bu arada beyaz peyniri cok seviyor 2 side acaba bir zarar verirmi ?

img

gangster58

ÖZEL MESAJ

Beyaz peynir yasaklı ürünler arasında, çünkü bu hayvanlar için doğal değil, içeriğindeki zararlı şeyleri bir ara Pınar yazar çünkü ben bilmiyorum :)) Suyu ne kadar çok koyarsan o kadar iyi olur. Bu hayvanlar çok iyi yüzücü ve tırmanıcıdır, boğulmazlar yani. Uv lambadan önce daha büyük bir akvaryum almalısın. Kaliteli marka yem kullanırsan (sera vb.) içeriğinde vitaminler olduğundan yeterli oluyor. zaten yazın iyi güneşlendirirsen kışında faydası bir süre devam ediyor, biz insanlar gibi yani. Eksik kalanları da özellikle d3 vitamini takviyeli yemler ile tamamlıyoruz. Eğer plastik olmasına bu işe gönül vermiş arkadaşlar itiraz etmezse bizim tatil süresince kullandığımız gibi 50 litrelik bir akvaryum kurabilirsin. Hem temizliği kolay hemde ucuz olur.

Aşağıdaki linkten inceleyebilirsin, Atbars ve Aybala 26 gün burada çok mutluydu.

http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=62235

img

deryailesezer

ÖZEL MESAJ

Bu arada Aybars isimini aceleyle "Atbars" şeklinde yazdığımı gördü ve saatlerdir beni kişneyerek protesto ediyor :))

img

deryailesezer

ÖZEL MESAJ