Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Lütfen Yardım!Isıtıcı hakkında
Merhaba Bana yaklaşık 2 ay önce bir su kaplumbağası hediye geldi. Başlarda fanusta baktım araştırınca ihtiyaçlarının olduğunu fakettim. Bir kaç gün sonra akvaryum alıcam ısıtıcım ve kara bölgesi için lambam var. Akvaryum alana kadar fanus yerine leğende bakmak istiyorum.ısıtıcıyı leğene koyabilirmiyim?Çünkü kaplumbağamda iştahsızlık var.Kurutulmuş karidesleri bir seferde sevinçle yerken artık yemiyor.Genellikle fanusta kuru bölgede lambanın altında yatıyor.Arada yüzüyorda.Ağzını bazen açıyor sık değil.Akciğer enfeksiyonu falan olabilirmiş.Gözlerinde bir sorun yok.Gayet canlı.Ama yemek yememesi ve az dahi olsa durgunluğu beni tedirgin ediyor.Hergün düzenli olarak suyu değişiyor yürüş yapıyor ve balkonda direkt güneşin altında 45-60 dk güneşleniyor. Ne yapmalıyım? teşekkürler. (akvaryumumu tamamlayınca sizlere resimlerini ekleyeceğim inş.)
zaman kaybetmeden akvaryum almanı öneririm.. iştahsızlık hastalık belirtisi emin ol üşüdüğü için kurubölgede lambanın altında yatıo... lehene takabileceğini sanmıyorıumm.. eğer kapluşundaki iştahsızlık sorunun çözmek istiyosan bir veterinere başvurmanı tavsiye ederim...
Dün kapluşum için adeta seferberlik ilan ettim ısıtıcıda onu iyice ısıttı bugün iştahla 3 tane karides yedi.Hiç onu bu kadar hareketli görmemiştim.Çok mutluyum.Lambayı hep yakıyorum.Akvaryumuda pazar günü alıyorum. _Ceren_ çoook teşekkür ederim=))
direk güneşin aLtında çok uzun süre tutuyosun gibi geLdi bana bnce sabah akşam 20`şer dakka yeterLi oLur
O leğende ısıtıcıyı sabitleyemeyebilirsin. Cam gibi güzel tutunmaz o vantuzlara. Bence leğen den ısıtıcıyı çıkar bi sakatlık olmadan. Bir an önce akvaryumunu kur. Yaz olduğundan bir iki gün idare edebilir kanısındayım . Isıtıcı lamba kafi şu anda. Tabi süreyi uzatmamaya bak.
akvaryum alana kadar sularına sıcak su ilave ederekde ılışdırabilirsin sıcak suda yemek sounları düzelir büyük ihtimalle
Akvaryum alalı baya oldu=) şuna tek eksiği uv ışığı ve kaplumbağam çok ta mutlu gözüküyor..sorun yok yani