Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

SLM ARKADAŞLAR ....

ARKADAŞLAR BANA Bİ YARDIM EDİN LÜTFEN 7 YILLIK SU KAPLUMBAĞAM VAR FAKAT ARTIK ÇOK BÜYÜDÜ VE BEN ONA BAKAMIYORUM ÇÜNKÜ KORKUYORUM HEMEN AĞZINI AÇIP ISIRIYO FALAN ÇOK BÜYÜYEN KAPLUMBAĞALARA BAKAN BİYER VARMI YADA ONU DOĞASINA SALABİLECEĞİM BİYER FİKİR VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM SUYUNU BİLE TEMİZLEYEMİYORUM ARTIK EV KOKMAYA BAŞLADI KALKIP İLK BULDUĞUM SUYADA BIRAKAMAM EĞER İSTEYEN OLURSA AKVARYUMUMU+ISITICI+DECERE+FİLTRE+YEMLERİNİ VE DİĞER TÜM MALZEMEERİNİ ÇOK UCUZ BİR ŞEKİLDE VERECEĞİM....

img

chıstına

19 yıl 9 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhabalar; Öncelikle yedi sene çok uzun bir süre, bu kadar süredir hayvanınıza bakıp büyük ve tahmin ediyorum ki sağlıklı bir hayvana sahip olduğunuz için sizi tebrik ediyorum çoğu arkadaş (ki bence bu arkadaşlar vicdan yoksunu yada tam anlamıyla bu olguyu kavrayamamış arkadaşlar) daha nasıl bakacağını bile bilmeden gidip oyuncak alır gibi bebek kaplumbağalar alıp daha sonrada bu hayvancıklara işkence gibi birkaç ay sonunda veda ediyorlar. Sizse yedi yıldan bahsediyorsunuz geçekten tebrikler, ancak yedi yılsonunda hayvanınızdan vazgeçmeniz beni üzdü, zira birçok hayvan yedi yılı hiç tamamlayamıyorlar. Ben bir sene kadar önce istemeden bulaştım bu kaplumbağa sevdasına bir arkadaşım doğum günümde hediye olarak bana 3-4 aylık bir kaplumbağa verdi ve önceleri mecburiyetten ötürü bakmak zorunda kaldım. Ancak daha sonra anladım ki bu hayvanlar gerçekten zor bakılan, pahalı, hassas ve size sevgisini örneğin bir köpek veya bir kedi kadar veremeyen hayvanlar zira soğukkanlı hayvanlar annelik duyguları bile yok. Lafı fazla uzatmadan anlatmak istediğim şu ki benim kaplumbağalarımdan dişi olan zarife de aynen sizin anlattığınız gibi her an ısırmaya hazır her an yemek derdinde durmadan bir telaş içinde hatta bazen tehlikeli ? ancak ne var ki bu güne dek ne onu ne de diğer iki kaplumbağamı bırakın satmayı vermeyi dahi düşünmedim onlar yüzünden tatile bile çıkmıyorum ancak yinede onlar sağlıklı olduğu sürece ? ben tatili zaten pek sevmem. Size tavsiyem hayvanınız ne kadar saldırgan olursa olsun ne kadar hırçın ve tehlikeli olursa olsun ki bu onun ne kadar sağlıklı olduğunun göstergesidir, hayvanınızı vermek ya da satmak yerine ona sahip çıkmanız, tabi veriş nedeniniz ona olan sevginizin yitmesi değil de anlattığınız üzere saldırgan olmasıysa. Ps: yemek konusunda bende zorluk çekiyorum ancak çok basit bir yöntemi var hayvanı akvaryum yerine çıkarıp bir leğende besliyorum ve elimle yedirmek yerine leğenin içine suya bırakıyorum yemlerini 3-5dk içinde döndüğümde hepsi bitmiş oluyor ? yani zor değil.

img

learnedrains

17 yıl 9 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ben bi yer biliyorum kedimi vermiştim oraya verebilirsin ümraniyede ama tam neresnde bilmiyorum yerine başka kapluş alabilirsin hamster alırsın yerine istersen beyaz yavru kedi var onuda alabilirsin çok büyüük biyer balık falanda var ben kediyi verdm yerine hamster alıcam orda varda biraz büyüyünce aıcam inşaalaah yardımcı olabilmişimdir.

img

feyzaemir

16 yıl 7 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm bu anllattığın yer acaba ümraniyenin neresinde... adresi tam olarak    söylersdeniz sewinirim..