Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

help me

yaaa teramicin işe yaradı galiba mercimeğin gzöleri az da olsa açılmaya başladı göz bebeği gözüküyr:=)yaşasın yani ama teramicini ne kadar kullanmalı ne zamn bırakmalı acabaaaaaaaa

img

betyil

20 yıl 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam , bu konuda momo bilgisahibi sana ayrıntılı cevap verir benim kaplumbağalarımın hiç göz sorunu olmadı.Benim nacizane fikrim ; sularını temizleme periyodu süresini böyle durumlarda kısaltman.Günde 2 saat kadar güneşlendirmen.Teramicin insanların rahatsızlıkları için yapılmış bir merhem olduğunu ve hayvanlarda kullanılmasının tehlikeli olabileceği düşüncesindeydim.Ama momo hayvan ecza kullanımı sitelerinde bu ilacın isminin geçtiğini söyledi Kimsenin kaplumbağası göz sorunu yaşamazda bu ilacada kimsenin ihtiyacı olmaz umarım.Ecza dolabında bulundurulması gereken bir ilaç olduğu kesin!Sevgiler.

img

deepfıshıng48

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm betyil, çooook az süreceksin. sana ancak bunu diyebilirim. teramycin (göz) bir çeşit antibiyotik o yüzden fazlası zarar. deepfishing''in dediği gibi suyu temiz tutup bir de güneş lazım. dediğim gibi göz sorununun neyden kaynaklandığını da bilmek lazım. yani vitamin eksikliğinden ise vitamin takviyesi, akciğer hastalığındansa vitamin + antibiyotik, mikrop kaptıysa sadece teramycin yeterli. benim kapluşların gözlerine birşey olmadı şimdiye kadar. o yüzden veteriner ve başka başına gelen arkadaşlardan aldığım bilgiye göre yazıyorum. Eğer hala bir netice alamadıysan istersen bir veterinere götür. Ne kadar zaman oldu kullanmaya başlayalı???

img

beppomomo

20 yıl 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

momo benim 5 gün önce falan en büyük kaplumbağamın gözlerinin ikisninde kapandığını gördüm ve bu siteye baktım hemen teramisin aldım ve sürüyorumm.bugün geldiğimde ise diğer kaplumbağamında gözlerinin kapandığını gördüm.Bu salı günü veteriner e götürcem.Senin önerdiğin başka birşeyler varmııı.Bu kaplumbağaları ben 6 yıldır besliyorum lütfen bana yardım et (edin)

yahya 1993, kaplumbağanın gözünün şişmesinin bir kaç sebebi olabiliyor. Nasıl bir ortamda baktığnı bilmem gerekiyor öncelikle. Şayet uygun ısı ve hijyenik koşullarda değilse sebep üşütme, bunlar var ise daha çok beslenme ile ilgilenmek lazım. Göz şişmesinin sebepleri arasında akciğer enfeksiyonu, A vitamini eksikliği veya gözlerin hijyenik olmaması sebebiyle mikrop kapması diyebiliriz.

img

beppomomo

20 yıl 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ