Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Sürüngen Genel

Mesaj Ekle

İGUANA BAKIMI - 2.sayfa

arkadaşlar benim bir iguanam oldu ve ii durumda deil bazı bakımlarını biliyorum fakat daha neler vardır ?? bana bunlara ulaşabileceim link verebilir msiniz yada bilen arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim şimdiden teşekkürler

img

killswitch

19 yıl 11 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

adamım evvela bunu nereden aldın. hani klasik sorum bu ama olayı anlamamızı sağlar. daha önce bilinçli biri tarafındanmı bakılmış bu. nasıl bir ortamda bakıyorsun. terraryumun varmı. yoksam bi çok insan gibi karton kutuda bakılabileceğinemi inanıyorsun. evin güneş görme olayı nasıl hayan yeterince ışık alıyormu. ne gibi besinler verdin şimdiye kadar. iguanalar meyve ve arada birde etcil beslnirler( kıyma kuşbaşı değil böcek makbuldür) evcilleşmişmi. yani daha önce evcilleştirilmemiş bir hayvanı sık sık eline alır iyiortam sağlamazsan stres yapar ve sürüngenlerde bu sık görülür. sonuç rengi garipleşir. bunu bukalemun besleyenler sık görür hayvanın renk değiştirme olayı azalır. en sonda sarı bir hal alır ve ölür. hayvan gerekli sağlık kontrolleri ve aşıları yapılmış bir yerdenmi t6emin edilmiş. uınutma sürüngenlerde bu çok önemli senin sağlığın açısındanda önemli . çünkü tropikal kökenli bu hayvanda patojenik bir durum senin vucudunun tanımadığı etken senin içiğmnmde tehlikeli bir enfeksiyona yol açabilir meyve verdinmi hayvana. toprak varmı yaşam ortamında. buko sana bu: ışık d vitamıni taşımaz d vitamini deride güneş ışığı varlığında üretilir bukalemeunlar evcilleşebilen sürüngenlerdir sen kendini bu hayvanı beslemeye yeterli görüyormusun. çünkü bir hayvan sever aldığı sorumluluğun oyuncak değil bir yaşam olduğunu bilmeli. o hayvan sensizde yaşardı. işte sen bunun vicdani, yükümlülüğünü ortadan kaldırman için en iyi fırsatı vermelisin. e beslemeyelimmi dersende. önce teorik bilgilerini tamamlayıp besleyeceğin hayvan hakkında kusursuz bilgiler edinmeni ve daha sonra ona en iyi imkanları sağlayarak bu tek taraflı istekla oluşan birliklet yaşamı en yaşanılır kılmanı travsiye ederim. zira burada kusur o canlının hayatına mal olur. çekirge konservesi satan bir arkadaş var ona ulaşmanı ve bu yemi edinmenide öneririm. umarım uzun zaman yaşar yeni arkadaşın. saygılarımla vipera

img

vipera

20 yıl 9 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

seda verdiğin bilgiler için saol ama aynısını başka sitelerde buldum :))))

vipera dostum saolasın benim şu an ki derdim fazla bişi yemiyo

arkadaşım bana  kendi getirdi hayvan çok kötü durumda renklerdi falan çok kötü

şu an hiç bişi yemiyo su koyuyuorum içmiyo devamlı içine giriyo ama farkında olmuyo

img

killswitch

19 yıl 11 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yardıma hazırım..gerekirse bir kutu ücretsiz gönderebilirim.benimle sitemdeki iletişim araçlarından irtibat kurun lütfen. www.sbgrasshopper.com Serdar Baki

Yeşil iguanalar asla ama asla hayvansal gıdayla beslenmemelidirler.Bu onları öldürür.Lütfen buna dikkat edelim.Sadece bitkisel besinler uygundur.Asla ama asla hayvansal gıda vermeyin!!!

img

asilergenoglu

22 yıl 1 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

vipera yanlış bilgiler vererek hayvanın ölümüne sebep olacaksın.iguanalar asla etci değildir hayvansa beslenmezler..hatta bu onlar için zararlıdır kaldıki sen çekirge vermekden basediyorsun..önce iguanayı bukalemunda bi ayırmayı bilin ... arkadaşım yemiyor diye üzülme bi müddet ortama alışana kadar beslenmio sonra alışıyor sen sebze meyve vermeye devam et

img

hayatsal

16 yıl 5 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ