Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
ya lütfen bi yardım edin kaplumbağam ölmesin :(:(:(
benim kaplumbağamın adı parazit normalde çok hareketlidir yem atıyım diye sürekli oyunlar falan yapar ama şu son günleerde çok hareketsiz sürekli karada gözleri kapalı yatıyo hareket etmek istemiyo zorla yem yiyo karides ve rafy kullanıyorum ama rafy bitti karides veriyorum hafta sonu tatile gitcez gidene kadar iyileştirmem lazım ama nasıl 3-4 aylık sanırım ben nasıl fotolarını ekleyebilirm
ya arkadaşlar lütfen bi yardım edin kaplumbağamın bulunduğu akvaryumun ölçüleri: 30 cm yükseklik , 50 cm boy , 18 cm genişlik dış filtresi yok haftada veya 2 haftada bir suyunu değiştiriyorum
- Hayvanınızı hafta sonları dahi olsa (mesela cumartesi ve pazar günleri) 10-20 dk gölgeliği olarak kadar güneşe çıkarmalısınız... - 30*50 bebek bir kaplumbağa için gayet iyi ancak dış filtreniz olmasa bile en azından bir iç filtreye sahip olmalısınız (10-15 YTL) - Hayvanınızın suyunu temiz tutun, akvaryumun sıcaklığını 24 derecenin altına düşürmeyin... (ideal sıcaklık: 28 derecedir, havalar zaten sıcak ama buna rağmen akvaryumunuzun sıcaklığı 24 altına düşüyorsa bu tehlike demektir. Bu sorunud bir akvayrum ısıtıcı alarak halledebilirsiniz...) daha detaylı bilgiyi daha bilgili arkadaşlar yazacaktır, temelde yapmanız gerekenler...
benim kapluşlarımda öyle en azından biri belkişde kış yaklaşıyoya kış uykusuna yatmaya hazırlanıyodur eğer çok rahatsızsan veterinere götür.