Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

lütfen yardım edin :(

ben kaplumbağa besliyeli 3 ay oluyo adı yeşil elma :) yaklaşık 15 cm boyunda bi kara kaplumbağası son 3 gündür pek bişey yemiyo ayrıca dilide renk değiştirdi kırmızıdan sarıyo dondu orta kısmında azbı pembelık kaldı sımdı sarı nerdeyse ... bunun nedeni ve nasıl düzelticeğimi bana biri soylıye bılırmı:( tesekkurler.

img

navdir

16 yıl 11 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Dilinin renk değişimini yorumlayamayacağım çünkü bilemiyorum. İnsanlarda dil rengi hastalığı gösterebiliyor. Hani dilim paslı gibi oldu deriz ya .
Ama aşağıdaki soruların dürüstçe detaylı cevaplarını verirsen bir hatan varmı görebiliriz..

Onu ne ile besliyorsun?
Nasıl bir ortamda bakıyorsun ?
Su kabı varmı?
Isınma lambası varmı?
Çıplak güneş görüyormu ?
Ek olarak Vitamin , D3 ve kalsiyum katkısı veriyormusun ?
Erkekmi dişimi ?

Benim kara kaplumbağalarım da arada sıra yemeyi bırakıp birkaç gün iştahsız süreler geçirdiler. Bazen uzun uzun uyudular ama sonra gene düzelip kudurduruklaştılar Genelde kıştan bahara yada sonbahardan kışa geçerken mevsim dönümlerinde oluyor.  Pek çok kez de yere bıraktığım yeşillikleri yemezler ama elimle hafifiçe kaldırdığımda o az önce yemediği şeyleri sanki ilk defa görüyormuş gibi yemeye başlarlar. Kafası yere düşmüş şekilde bir halsizliği yoksa biraz sabret. Ama soruların cevaplarını bilmem lazım ki fikir yürütebileyim ..Özellikle ona ne yediriyorsan onu bilmem lazım.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

*marul la besliyorum bide kendi emini veriyorum ama çok nadir yiyor. *ona nette buldugum olculere gore bı tararyum yaptım ıcınde yarım santım kadar kuc var orda bakıyorum hergun dısarı cıkarıyorum ayrıca *su kabı var fakat cok az su ıcıyo eskıden cok ıcıyodu artık cok az bazen hiç hatta 3-4 gün bayonca içmeye biliyo *ısımla lambası var fakat lambayı yakınca ona yaptıgım kucuk magrasına gırıyo gölgede duruyo. * güneş görüyor hergün * hiç bi vitamin vermedim henüz 2 aydır bakıyorum * erkekmi dişimi emin değilim :) yardım ederseniz sevinirim tesekkurler.

img

navdir

16 yıl 11 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Beslenmeyi salt marula dayandırmak yanlış olur vücudu ve sağlığı için gereken vitamin ve mineralleri alamaz. Forum da kara kaplumbağası başlıkları altında neler verilebilir hangi besinler yasaktır bu konuda yararlı bilgiler var Arama kısmından bakarsan kolayca bulursun. Onu en kolay Seranın profesyonel otçul kaplumbağa yemi sera reptil herbivor yem ile destekleyebilirsin. Yanlız dikkat su kaplumbağaları için olan carnivor yani etçil yemle karıştırma. Sera raffy vital da olur ama ilk söylediğim daha yeni daha iyi. Bildiğini düşünüyorum ama genede ekliyeceğim sadece bitkisel besinlerle beslenecek hayvansal gıda yasak. Kalsiyum alması şart yeterli güneşlendirme olamazsa yada kışın ağızdan gene haftada 1 yada 2 damla D3 Vitamini devit 3 alması lazım. Fazlası zarar verir. Hergün su içmezler zaten maruldan da bir miktar su alacaktır. Haftada bir iki damla multikaplumbağa vitamini vermeni tasiye ederim , direnci düşmesin ama vitamin dozu söylediğimden fazla olmasın. Mesajın gene kapalı kutu çok birşey anlaşılmıyor mesela terraryum ölçüleri ve ona verdiğin yem nedir bilemiyorum. Marulu yemediği zamanlarda başka birşeyler dene , yemiyorsa bildiği birşey vardır. Mesela vital yada diğer herbivor yemi dene , yemesi lazım. Eğer hiç yemiyorsa hasta olma ihtimali var. Ayrıca kaplumbağanın bulunduğu odada klima çalıştırma. Kolay gelsin

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ