Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kaplumbağLarım yemLerini yemiyor:(neden?
2 tane kaplumbağam var onları alalı 5 gn oLdu ama daha hiç yemLerini yedikLerini görmedim yemLerini düzenli oLark veriorum bölüpde ama hiç yemiolar...ne yapabilirm noLur yardım edin
Yaşama ortamları doğrumu ? Yeterli ısı ve su var mı? Aakvaryum aldınız mı yoksa hala palmiyeli fanustalar mı?
Yemleri nedir , bayatlamış bozulmuş olabilirmi başka yem denediniz mi?
Normal dururken ne yapıyorlar halsizlik varmı yoksa hareketlilermi?
Yeme karşı olan tepkileri nasıl ? Hiçmi ilgileri yok yoksa koklayıp bırakıyorlarmı?
Yem attıktan sonra yanlarından uzaklaşın , hatta odadan çıkın. Az miktar haşlanmış tuzsuz yağsız tavuk eti deneyin..
sera raffy p ve karides veriorum. normaLde çhok hareketLiler yeme karşıda duyarsızLar. yemi verdiğim zmn hiç yakLaşmıoLar biLe. napabiLirim peqi
DüzenLi oLarak sera raffy p veriorum ve arada karides veriorum.NormaLde de çhoq hareketLiler haLsizLikLeri yhoq yani.Yeme karşıda hiç bi tepqi vermioLar yemini ufalayarak veriorum küçük parçaLar haLinde ama qenede bi tepki yhoq. Bundan önce bi kapLumbağam daha vardı ama onu aLdığımda fazLa bi biLgim yhoqtu bakımLarı hakkında asLında hiç biLgim yhoqtu bundan doLAyıda hastaLandı ve öLdü:(:( daha sonra 2 tane aLdım babam ve çakıl:) şimdi onLara eLimden qeLdiği qadar ii bakmya çaLışıorum kısa süre içinde de akvaryum aLıcam onLara.
zeynNeq ; Yazdığın kadarıyla akvaryumun yok. Akvaryumun yoksa ısıtıcın yok filtren yok v.s. Ve büyük ihtimal o garip kapların birinde bakıyorsun onlara. -Bundan daha açık bir cevap olamaz sanırım.Yemezler tabi.Çünkü ortamları yok. Nasıl ki seninde yaşaman için bazı ortam şartlarına ihtiyacın varsa onlarında karşılanması gereken ihtiyaçları var.Keşke önce bunları halledip sonra alsaydın.Birde öncekilerin öldüğünü bile bile tekrar böyle birşey yapmışsın. Eğer bunlarıda öldürmek istemezsen: -En az 50 litre bir akvaryum -Filtre -ısıtıcı -UVB lamba(bu biraz pahalıdır) yada akkor bi lamba. -Kuru bir bölgeleri olmasıda şart. Tüm bu ortamı sağladıktan sonra belki 1-2 gün birşey yemezler yeni ortamlarına adapte olana kadar.Ama daha sonra eğer ciddi bir sağlık sorunları yoksa herşey normaline dönecektir. -Aldığın yemler gayet güzel fakat bunun yanına birde Devit3 vitamini almanı ve haftada bir kere yemlerine damlaratak vermeni tavsiye ederim. Mesala hafta bir kerede kıyma ver.Hatta onu şuanda yap en azından protein ihtiyaçlarını karşılar.AMA BUNU SÜREKLİ VERME. Aklıma gelen en temel kavramları yazmaya çalıştım. Umarım bunları uygulamaktan çok geç kalmazsın. kolay gelsin..
Benimkisi koklayıp bırakıyo ne yapmam lazım ?
Bide benim kaplumbağam 7.2 cm biz kuşbaşılı kaşarlı pide yiyince kaşar biraz daha az olan kısımlarından kapluşuma versem ölürmü yani kesin yer çok obur o kesinde herkes ölür diyo sizce vermelimiyim
Merhaba ben yeni kayıt oldum.Benim kapluşum hiç birşey yemiyodu sadece koklayıp bırakıyordu.Sonra babamla birlikte: 1.Suyunu değiştirdik çeşme suyu mikropludur diye. 2.Kapluşun kabını koyduğum sehbanın üzerine yeşil ve beyaz karton koydum sehbanın rengini belki de sevmemiştir diye. 3.Her sabah balkonda gazetenin üzerinde 10-15 dk. yürüttüm ağırsakları açılsın diye. 4.Sonra da bi yemek liesi yaptım; Sabah saat 9`da bir yem,Öğlen 1`de yarım yem,Akşam 5`de bir yem,Gece 10-11`de yarım yem.Günde toplam 3 yem vermiş oldum.Böylece kaplumbağam çok güzel yem yemeye başladı.Bence sizde deneyin.Benimkinde işe yaradı.Eğer sizinkinde işe yaramaza kesinlikle bir veterine götürün.
o dediğiniz lambalar olmazsa ne olur bi sorun olur mu benim akvaryumumda yok
merhaba arkadaşlar.. daha yeni kayıt oldum buraya kapluşlarımı alalı 1 ay olmadı. iki tane kapluşum var birtanesi sbh akşam yemini yiyo fakat diğeri çok az yiyor yada yemiyor akvaryumumda öyle çok büyük değil ısıtıcı filtre felan yok daha 3 aylıklar oda tahminim ne yapmam lazım sizce ??