Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Su yüzeyindeki derilere ve yağlanmaya pratik çözüm?

Su yüzeyindeki bu kirliliği nasıl engelleyebilirim veya temizleyebilirim? Eskiden su yüzeyine temizleyen birkaç filtre görmüştüm fakat şimdi bulamadım. Bunlar işe yarar mı, biliyorsanız link yollayabilirmisiniz?

img

gok11

16 yıl 11 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sun sun Jialu HBL 301 - 501 ve 701 nolu askı filtre modellerinde yüzeyde su emen basit sistem var ama bu modeller akvaryum kenarına dışardan asıldığı için su seviyesi akvaryum üzerine yakın olmalı ki çalışabilsinler. Su kaplumbağası akvarumuna uygun olurmu bilemiyorum. Bende 701 modeli var balık akvaryumum da takılı ama yüzeyden su emen aparatını gürültücü ve kullanışsız buldum söktüm. Yüzeyde yağ tabakasına yol açan sorunu yok etmek daha doğru olur.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ben de filtrenizin çıkışını yüzeye yakın ayarlayıp suyun yüzeyinde hafif bir dalgalanma yaratmanızı tavsiye edebilirim. Çok yoğun bir yağ tabakası oluştuğunda birkaç kat kağıt havluyu suyun yüzeyine değdirerek havlulara emdirebilirsiniz, ben bu yöntemi çok seviyorum. Tabi aslında normal değil suyun yüzeyinde böyle tabakalar oluşması, birşeyler çürümüş olabilir, yem kalıntıları olabilir, kurutulmuş karides de yapıyor sanırım. Suda yüzen deri parçlarını da tül bir kepçeyle toplayabilirsiniz.

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ