Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
bitkisel yemler ve bitkiler
Kaplumbagalarım büyüdü ve artık biraz daha bitkisel agırlıklı besleyecegim. Yetişkin kaplumbagalara uygun bitkisel yemler var mı yada kara kaplumbagalarının yemleri uygun olur mu? Mesela Sera Raffy Vital, Sera Reptil Professional Herbivor, Vitakraft Vita Terra Turtle Special vs.
Bitki olarak neleri ne kadar sıklıkla verebilirim ve nerelerden temin edebilirim? Karahindiba, romaine marul gibi bitkilerin faydalı olduğunu öğrendim fakat hiçbir yerde bulamadım.
Bitkisel yemden ziyade direk sebze olarak verin yavaş yavaş alışsın. Forumda pek çok başlık altında sebze önerileri var.
Aşırıya kaçmadıktan sonra kara kaplumbağası yemide olabilir bir zararı olacağını sanmıyorum ama yerlermi bilemiyorum . Sera reptil herbivor içerdiği kalsiyum nedeniyle vitaldan çok daha iyi olur.
Kara hindiba kıyı köşede parklarda otların olduğu heryerde baharda çok olur pazarlarda ender olarak bazen köylüler satar. Daha ziyade ege kültürüne ait bir besin. Romain lettuce zaten bildiğimiz marul çeşitleri şimdilerde lollorosso filan gibi isimlerle diğer bazı çeşitler satılmaya başlandı ama sonuçta bildiğimiz marul kıvırcık türevleri bunlar. Kalsiyum ve özel yem almasını azaltmadığınız sürece yeşillik yediği kadar yiyebilir ama mesala fazlaca salatalık yada kavun yerse ishal olabilir... Bir arkadaşımın kötü deneyiminden biliyorum :)