Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kapluşuma ne oldu????

bu seferde sorun diğer kapluşumda:( nefes alırken değişik sesler çıkartıyor...daha önce hiç bu sorunla karşılaşmamıştım bilgim yok.. bilgisi olan arkadaşlar yardım edermisiniz??? :( :( :(

img

_ceren_

17 yıl 4 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Üst solunum yollarında salgı olabilir yani nefes borusunda ve burnunda. Tıkalı olan boru nefes alırken hırıltı veya ses yapar. Eğer ağzını kocaman açıyor ve uzun süre öyle duruyorsa , ince tiz bir ses çıkarıyorsa durum biraz daha ciddi demektir. Kesin konuşmak doğru değil ama bu hareket normal solunum yöntemleri ile yeterli oksijen alamadığını gösteriyor olabilir. Olabilir diyorum çünkü net konuşamıyorum ama bu belirtiler genelde böyle yorumlanır. Durumunu , hareketlerini çok iyi gözlemlemek doğru tespit yapmak lazım.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bnm iLk aLdığım kapLumbağamda öLe oLmuştu bn her türLü şeyi denedim onu kurtarmak için ama oLmadı :`(:`( şimdi 2 tane daha kapLumbağa aLdım nerdeyse 5 gn oLdu onLarı aLaLı ama haLa yem yemioLar normaLde çhoq hareketLiler güneşe çıkınca harektLenioLar bu ii mi kötü mü anLayamadım. göLgede daha sakinLer ama haLsizde deiLler canLı duruoLar. onLarın yem yemesi için ne yapabiLirim ceren sen tecrübeLisin gaLiba noLur yardım et bna onLarıda kaybetmek istemiorum..:(:(

img

zeynneq

16 yıl 11 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili zeynep:) ben kaplumbağalar ile ilgili çok tecrübe yaşadım.. sana bir tanesini söyleyeyim.. kaplumbağamın iki gözüde kapanmıştı etrafımdaki herkes ölür bu dedi .. halbuki kaplumbağaya verilecek en iyi yaşam olanakları vermiştim kapluşuma ama ben durmadaım kim ne derse desin konunun üstüne gittim her türlü işi yaptım neredeyse 8-9 ay uğraştım ama yaptıklarım karşılığınıda aldım:) kapluşum iki gözünüde açtı :)) seseler çıkaran kapluşumun durumuda iyiye gidiyor.. aslında size şunu anlatmaya çalıştım... kaplumbağalarınızın yemek yemesi için elinizden gelen herşeyi yapıcaksınız.. -bütün kaplumbağalar ilk alındıklarında bunları yapar ama size bir kaç soru sormam gerekiyorki tesbit yapabilelim..:) -karadesi denedinizmi?? -bol bol güneşlensinler güneşlenirken ayaklarını gere gere mi güneşleniolar yoksa kaçışıolarmı??? -yemin açık yemlerdenmi?? yoksa kutularda satılanlardan mı?? -yemden başka birşey denedinizmi?? et,tavuk kıvırcık vs... -en önemlisi nerede besliosunuz akvaryum mu ölüm fanusumu ?? ısıtıcı filtre ısınma lambanız varmı???

img

_ceren_

17 yıl 4 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Fanusta mı bakıyorsunuz, öyle olmadığını umudediyorum? Akvaryumda ısıtıcı, filtre, kuru bölge ve ısınma lambası var mı? Tuhaf gelebiliyor galiba yeni arkadaşlarımıza ama bu eve yeni gelen kapluşlardaki yememe, hareketsizlik nedenlerinin temelinde bakım koşullarındaki eksiklikler yatıyor. Doğru bir ortamda, yani sabit su sıcaklığı (ısıtıcı ile), temiz su (filtre ile), bir lambayla ısıtılan sıcak bir kuru bölge olunca akvaryumda son derece obur minik canavarlar bunlar normalde. Ama eğer ölüm fanusundaysa, yemek yemeleri değil birkaç ay yaşamaları bile mucize oluyor haliyle. Uzun lafın kısası yemek yemelerini sağlamanın tek yolu var, o da doğru bir yaşam alanı.

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ