Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
yeni akvaryumum:D
kapluşlarım için bu yenilik çok ii oldu:):)
küçük kapluşlar ve büyük kapluş biratrada çok mutlu:)
Güzel bir başlangıç akvaryumu aynı benimki gibi :) Bu akvaryumun 5-6 ay sonra yetmemeye başlayınca anlayacaksın.Birde sanırım yeni kurdugun için tabanda beyaz taslar var onlara temizlik açısından seni biraz zorlar.Bende akvaryumu ilk kurduğum zaman tabanı denizden topladığım midyelerle doldurmuştum.Görüntü çok güzeldi,kaplumbağalarım aralarını karıştırıyordu ama inanılmaz derecede pislik tutuyor o yüzden akvaryum tabanını bos kullanmanı onerırım.Kuru alan konusuna gelince daha büyük bir tas alıp ortaya koy çünkü kaçabilirler.Hem boylece su seviyesini de biraz olsun artırmıs olabilirsin.Filtreye gelince aynı filtreyi kullanıyoruz sana tavsiyem su seffaf hava borusunu tak akıntıyı baya artırıyor ve temizliğe çok faydası oluyor.
Fanus-kap-akvaryum işinde nerden nereye geldiğini düşündükçe kocaman bir tebrik etmek istiyorum seni Cerencim :)
Öncelikle en temel ekipmanlar tamam ve bu yüzden sağlıklı bir yuva, ilk etapta en önemlisi bu :) Kısa bir süre sonra 3 kaplumbiş için küçük gelme durumu olacak fakat.
Küçük beyaz taşların arası çok pislik tutacaktır Cerencim, hem temizlik zor olur, hem yutma riskleri çok yüksek hem de sağlıklı bir filtrasyon sağlamak zor bu şekilde.
Bir de daha verimli bir kuru bölge yapabilirsin diye düşünüyorum, hatta belki ayrı köşelerde ayrı ayrı kuru bölgeler bile yapabilirsin.
Gerçekten çok sevimliler, sağlıklar diliyorum..:)
teşekkürler PINARCIM:)
kapluşlar şuanda mutlu gibi.. kara alanına gelirsekte bana akvaryumcu bu malzemeleri vermişti kara alanı yapmam için. bende böyle yaptım..:):)
bilgiler için teşekkürler
bir de özellikle şunu belirtmek istedim pınar, senin değişinle (FINDIK PARÇALARI) BENİMKİSİ İLE (BEBEKLER) yani küçük kapluşlarla büyük kapluş bir arada çok mutlu:) birbirlerini ısırmıyolar.... bu konuda bilgisi olmayan arkadaşlar için söyleyim; küçük kapluşlar ile büyük kapluşun bir arada beslenmesinde bir sakınca yok....tabi yemek verirken mutlaka ayırın:D
sevgili huleyn, taşlar konusunda şunu söylemek istiyorum. akvaryumcuda adama sorunca beyaz taşları önerdi hem görünüşü güzel hemde büyük olduklarından yutma olanakları yok dedi... bende bu nedenle bunları aldım haliyle:)benim bundan öncede akvaryumum vardı ama onda renkli taş kullanıyodum küçüklerdi baya taşlar yutmaya başladımışlardı....:D(oburlar) şimdilik akvaryum ve taşlarda bi sorun yok HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER...
Cerencim, öyle demeyelim. Çünkü birincisi bu durum bir istisna. Yeni gelen küçük kapluşun ölümüyle sonuçlanacak kadar bile ciddi kavgalar oluyor sıklıkla, bu tip çok acı hikayeleri pek çok kez okuduk. İkincisi, asıl problem biraz daha büyüdüklerinde başlıyor, dilerim senin de başına gelmez ancak özellikle nüfusun bu kadar kalabalık olduğu akvaryumlarda çok ciddi yaralanmalarla sonuçlanan kavgalar oldukça yaygın.
bende ilk başta aslında bundan korkmuştum büyük kapluş küçüklere ne yapar.... sonra nasıl olduysa alıştılar birbirlerine.... 3 de mutlu yaşıyor şimdilik:)
Sanıyorum büyük kaplumbağalar henüz cinsel olgunluğa gelmemiş. Esas dert bundan sonra ortaya çıkacak. Hiç bir zaman kapışmayan çiftlerde olmuştur ama enderdir. Mesela momo`nun kiler büyük olmalarına ramen kapışmamış barışçıl yaşamıştı.
Belki de erkekte cinsel bir sorun vardı kim bilir. Hazır momo yokken kaplumbağasına azıcık laf atayım bari
frozen büyük kaplumbağam için hayatta en önemli şey yemek tabi ki:) diğer kapluşlarla ilgilenmiyo bile... ama yemek verirken bir eliyle küçüğü tekini diğer elyle ise hasta olanı tutup yemek yedirmiyo obur.... ismi nuri bu arada:::ama ben koymadım) nuri renlere karşı çok duyarlıdır. siyah tan korkar kafasını çeker tenrengi turuncu gibi renkleri görünce ısırmak için can atar işte beim nurimin alışkanlıklarından sadece bazılarıdır bunlar.)