Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kaplumbağalarınız benimkiler gibi şişko ise bu diyeti deneyin:))))
benim kapluşlarım çok şişko olduğundan internet üzerinder araştırma yaptım ve aşağıdaki tabloyu buldum.... ben denemeye başladım bile. sizde başlayın Örnek bir diyet olarak ; Su : 272 gr Jelatin : 34 gr Mısır Yağı : 11 gr Ispanak : 23 gr Pişmiş tatlı Patates : 23 gr Vitamin-mineral : 5 gr Kaplumbağa Peleti : 50 gr eğer kafanız karıştıysa kısacası:Yukarıda verdiğim karışımda, G protein, %1.5 kalsiyum ve kalan miktarda, fosfor A D E C vitaminleri bulunuyor. Bu karışımı sağlamak, oldukça zor olduğundan, hazır kaplumbağa yemleri kullanmalısınız. Bu hazır yemlerin üzerinde, günlük, verilebilecek miktarlar yazılıdır. Bunun dışında, ayrı olarak, günlük olarak, brokoli, havuç, yeşil fasülye, lahana vb. verilebilir. Sürekli yiyorlar dememeli, bu besinleri az miktarlarda vermelisiniz. Yani miktarı kendiniz ayarlamalısınız. Hazır mamalarda bile, belirlenen bir miktar yoktur. Ancak, özellikle, yaz aylarında, verdiğiniz mama miktarı düşük olmalıdır. Hazır mamalarda, normal günlük miktar, günde 2 öğün olarak, kaplumbağalarınızın 1 dk. süre içinde tüketebileceği mama kadar olmalıdır. 1 dk. içinde tükettikleri mama miktarını belirleyerek, günde 2 kez, bu miktarda mama vermelisiniz. Yaz aylarında ise, günde 1 kez vermelisiniz. Yaz aylarında, tek öğün beslemeye dikkat ediniz. UMARIM BU BİLGİLER HEPİNİZE YARDIMCI OLUR:)
Bir noktaya itiraz edeceğim. Ispanak vermeyin çünkü ıspanak ta oxalic asit var ve bu madde kaplumbağamız için çok değerli kalsiyum alımını engelliyor. Bir manada kalsiyumu heba ediyor. Eğer yoğun oranda kalsiyum alabiliyorsa belki bir miktarının heba olması sorun olmaz ama ya zaten kalsiyum alımı düşük seviyede ise , işte o zaman ıspanak kabuk sağlığında sorunlarına yol açar. Ispanak yerine başka yeşillikler deneyin.
Şimdi kim olduğunu bilemediğim bir arkadaş bir yazı yazmış kaplumbağaya ıspanak verebilirsiniz demiş bu yazı bir çok yere de kopyalanmış yada kendisi taşımış. Ama neden yanlış bilgiler internette bu kadar hızlı yayılır bunu bir türlü çözemiyorum.
Ispanak vermeyin riske girmeyin..
Haklısın frozen, ben de bunu yazdıktan sonra öğrendim. ben öğrendikten sonra ıspanak yerine kıvırcık vermeye başladım .bir sakıncası yokmuş yinede uyardığın için teşekkürler