Kuşlarıma hazır mamalardan alıyorum.Ama yemediler bu yumurta maması nasıl hazırlanıyor,arkadaşlar tarif ederseniz ya da yemeleri için ne yapmam lazım.Bir de dişi yemlikteki mama veya yemleri ağzına alıp kafesin içine boşaltıyor neden yapabilir tecrübeli arkadaşlar yardımlarınıza ihtiyacım var.Teşekkürler
o zaman mamayı kendin hazırlayabilirsin ve içindeki malzemeleri eklerken her seferinde bi malzemeyi eksik koy ki hangisinden tiksindiğini anlayabilesin...
Arkadaşım çok kaliteli hazır mamalar var piyasada fakat benceen güzelikendi hazırladığın mamadır aşağıdaki tarif 1 çift muhabbet içindir kuşunun sayısına göre malzemeleri çoğaltabilirsin
yumurta mması :
1 dilim yumurta ( sarısı ile birlikte )
1 adet betibör veya 2 adet bebe bisküvisi ( ben etimek kullanıyorum yağlanmayı engelliyor kullanabilirsin )
1 tatlı kaşığı irmik
serçe parmak büyüklüğünde havuç
yapılışı :
yumurtayı rendele üzerine havucu rendele bisküviyi ufala irmiği kat ( yumurtanın kabuğundan az bir miktar ufalayabilirsin ) güzelce karıştır çamurlaşmamasına dikkat et mama hazırdır kuşlarına afiyet olsun
siteyiaraştırırsan diğer üretici arkadaşların hazırladığı benzer mama tarifleridebulabilirsin
Sağolasın Jumboingiliz,mamyı tarif ettiğin gibi hazırladım biraz nazlanıyorlar aç bırakıp öyle versem doğru olur mu.Bir de yeşillık olarak ne verilebilir.Havalar sıcak ishal olmasınlar diyorum,tekrar teşekkürler.
rica ederim arkadaşım , marul verebilirsin fakat KURU olamsına dikkat et.