Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Büyük kaplumbağa Küçük kaplumbağa

Bu fotoğrafı dolaşırken raslantı eseri ATP de buldum. Fotoğrafı çeken H15A5H1 diye birisi fotoğrafı çok sevdim ve çaldım ama aldığım siteyi de sahibinin ismini de yayılıyorum beni anlarlar herhalde.

fotoğraf : H15A5H1.

Üstteki ufaklık 50 cent büyüklüğünde yeni yumurtadan çıkmış bir bebek, altındaki ise tam 12 inch yani tam 30.4 cm düz kabuk boyuna sahip tam bir ağır abla yani dişi. Aradaki farkı görüyormusunuz. İşte o evinizdeki yeşil bıcırıklar tam bu kadar büyüyebilme kapasitesine sahip ama sizde biliyorsunuz bu kadar olamayacaklar.
Diyelim bu kadar oldular..Sizce günde ne kadar yem yer bu abla ?  Yada nerede yüzer ? Akvaryum mu , küvetmi , havuz mu ?  Yada günde ne kadar şey yapar bu abla...Ne yapar demeyin anladınız siz onu.. Peki ya bu abladan sizde 2 tane varsa şimdi çarpın hepsini ikiyle... Hani benim " böyle bir öneri vardır ama bana az geliyor " dediğim şu kafası kadar yem verin kuralı varya.. İşte bu ablanın kafası yem kutusunun yarısı kadar.. Ama bu ablaya kim baktıysa iyi bakmış kabuğu filan o boya göre süper gözüküyor

Ha aklınıza gelmiş olabilir , resim sana ait değil sende bir yerden aldın peki neden üstüne frozen diye damga bastın diyebilirsiniz. Çünkü kolaya kaçan hiç araştırmadan türk forumlarından kolayca resim alıp kendi için başka forumlarda yayınlayan kişiler var. Çok beğendiyse gitsin arasın orjinalini bulsun oradan alsın istedim ...

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yaa, işte mesele tam olarak bu, fotoğraf konuşmuş. "Büyüdüğünden dolayı(!) ücretsiz verilen kapluşlar"..."çok üzülerek" ama öyle işte... Çok talihsiz yavrular bunlar, evcil hayvan statüsüne yanlışlıkla girmiş gibiler. Küçükken gerçekten çok küçük ve çok sevimli, büyürken çok ayrıntılı, zor bir bakım, tam olarak büyüdüğünde gerçekten çok büyüyen, sıkıntı içinde günlerini dolduran, terkedilen, kayıp, katledilmiş hayatlar bunlar. Almayın arkadaşlar, cidden kaplumbağa almayın.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Evet arkadaşlar lütfen kaplumbağa almayın!

img

deryailesezer

17 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Evet arkiler kaplumbağa almayın(Bence alın :D:)

img

holopter

17 yıl 3 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

buna yemmi dayanır

img

holopter

17 yıl 3 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benim kapluşumda bu kadar büyürmüüü?

img

akgül77