yeni üretim yapmak isteyen kişilerin ve denemek isteyenlere bir küçük öneri daha önçe bana başvuran kişilerin %99 elindeki mubişlerini ya sattılar yada malesef öldüler bu iş dışardan göründüğü gbi basit ve kolay değil bazı kişiler bu işin maddiyetine kapılıp cazip gelenler oluyor ama malesef hüsran la sonuç alınıyor bu işe başlamadan önce iyi bir deneyim ve azar azar başlamak her gecen gün kendinizi geliştirerek bu işi profösyönetleştirmek en mantıklısı
kozluca arkadasımın iyi niyetli uyarısına lütfen dikkate alın ellerine sağlık arkadasım hem emeğinize hem kuslara hemde zaman ve maddiyat kaybına uğramamak icin iyi düsünmenizi öneririm yeni baslamak isteyen arkadaslar icin bu iş sadece cift kusu at yem su ver demek değildir sadece düzenli bi kümes kurmak en iyilerini ayırmak üretimi ve kuslarınıza düzene sokmak en az 1.5 yıl demektir yani sabırda sartdır önce ilac ve etkileri hastalıklar vb gibi bilgilerle donanmalısınız değerli arkadasımın yazdı gibi en güzeli azdan baslayarak zamanla büyümek tecrübe kazanarak emek vermek ancak bu sekilde hüsrana uğranılmaz her kusda kümese sokulmamalıdır...
Bu fikirlere katılmamak mümkün değil. Ama bizim bunları bilmemiz açıklamamız bile işe yeni başlayacak insanların anlamalarını sağlamıyor. Olaya sadece maddi kazanç olarak bakan insanların gözünü hırs bürüyor. Ama başlarına geleceklerden habersiz içine düşecekleri kuyuya doğru ilerliyorlar. Ben bu vesile ile bir konuya daha değinmek istiyorum. Damızlık kuş alımı konusu. Arkadaşlar bu işe yeni başlayacak olanlar veya daha öncelerden acı tecrubeleri olmasına karşın yeniden başlayacaklar. Damızlık kuş alırken 3-5 ytl farka bakmayınız. Çünkü damızlık kuşun doğru seçilmesi üretimde başarılı olmanın en önemli faktörüdür. Doğru güvenilir ve sağlıklı kuşları olan arkadaşlara gerekirse parasını önceden verip bir kaç ay bekleyip çıkan yavrulardan damızlık için en uygun olanları seçmesini sağlayın. Aksi taktirde ne kadar iyi bakım yaparsanız yapın sonu başarısızlık olacaktır. Hepinize hayırlı üretimler dilerim.