Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Şişman
slm hepsi evcil sakinleri benim kaplumbagalarımdan cabbar cok şişmanladı az yem vermeyi denedim ozamanda sanki isyan ediyor kuru bölge taslarını fırlatıyor tasların altına giriyo akvaryuma tırmanmaya calısıyo acil bişiler yapmam lazım yardım istiyorum
Merhaba. Tok tutacak, lifli besinler vermeyi deneyebilirsin, dilediği kadar sağlıklı yeşilliklerden yiyebilir.
pınar yeşillik verebilirsin demişsin ama bnm kapluşum şevket (rüstem öldü yhaa :( ) yeşillik yemio karidesi yeşilliğin içine koyuyorum bu sefer karidesi alıo yeşilliği bırakıo bnm şevketimde çok yiyo bn napsamm??
Rüstem`e üzüldüm rüstemşevket, başın sağolsun :(, ölüm nedenini anlayabildin mi, Şevket`i korunam için bu çok önemli. İşte birşeyi uzun süre yiyip alışınca, yeni şeylere çok zor alışıyorlar, özellikle de mis gibi hazır mamalardan sonra yeşillikleri daha da zor kabul ediyorlar. Sabırla bıkmadan hergün çeşit çeşit sunmalısın, başka yolu yok malesef, cadılar küçük numaraları da hemen çözüyor :). Hergün en aç olduğu ilk öğünde farklı bitkileri deneyerek verirsen bir süre sonra alışması lazım, sabah suya bırak mesela, suda dursun yeşillikler, öyle karides gibi elinden kapmasını hiç bekleme zaten :) Öğleden sonra normal yemini verirsin, bu en aç olduğu sırada bitkiler de arada gidebilir, akşamüstü de bitkiler çürümeden sudan toplarsın. Bu bitkiler konusunda bir kırılma noktası olmuştu bizimkinde, o noktayı aşınca tüm bitkiler konusunda çok daha hızlı ilerledi, sabırla uğraşmak lazım.