Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

bebek kaplumbağa buldum,ne yapmalıyım?

merhaba, kaplumbağaları o kadar çok severim ki.hele de kara kaplumbağalarını.bazen oldukça büyükleri yolda görüyorum yeşilliklerde.geçen yolda bir arabanın ezdiği bir kaplumbağa görüp ağlamıştım. bugun yine anneme keşke bir kaplumbağa görsek dedim.dönüşte caddede bebek bir kaplumbağa görünce gözlerime inanamadım.önce bir sitenin bahçesine bıraktım,ardından vazgeçip eve getirdim.çam ağacı saksıma koydum.çıkan yoncalardan yedi. şimdi ne yapmalıyım?burada site bahçesine veya mahalledeki yeşil alanlara bıraksam ömrü uzun olmayabilir.boş alanlarda her iş makinası toprak attığında altında kaplumbağa ölmüştür diye üzülüyorum.

img

eglantine

18 yıl 2 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Cevap vermesi zor bir durum. Bende olsam sıkışır kalırdım.
Hangi şehirde yaşadığınızı kaplumbağayı nasıl bir semtte bulduğunuzu ve miniğin caddede ne işi olduğunu bilemiyorum. Aslında uygun bir yerde doğaya salın demem lazım ama uygun yer kalmadı ki. Bende sizin gibi insanlara özellikle çocuklara hiç güvenemiyorum. Günümüzün , düş kalk acı yok , kaldığın yerden yaşamaya devam et mantıklı çizgi flim çocukları bazı kavramları artık bilemiyor. Uygun doğa neresidir , insanlardan olabildiğince uzak yeşillik sulak karahindiba tarlaları. Varmı böyle bir yer , yok.
Evimde 2 ufak kara kaplumbağam var. Onlara ayrı ayrı 50*70 ahşap terraryum benzeri yuvalarda bakmaya çalışıyorum. Hiç basit ve kolay bir iş değil , yaşamınızın bir bölümü mecburen onlara endeksleniyor. Kedi köpek gibi taze kara kaplumbağası otları satılmıyor ki parayı bastırıp gönül rahatlığı besleyesiniz. Zaten iş doğru dürüst beslemeye gelince o yasak bu yasak şu yanlış öteki sürekli verilemez derken iş bayağı zorlaşıyor. Bakımları bu ve benzeri nedenlerden hem çok kolay hemde zor. Birazda kişisine göre değişen bir zorluk bu tabi. Ama bunun dışında , çok masum ve çok şirinler. Keşke bahçem olsa dışarda dolaşabilseler  ama malesef apartmanda yaşıyorum dolaştıkları yer odamın içi.. Yukarda saydığım nedenlerden dolayı onları doğaya salmayı da düşünmüyorum.
Evinizde uygun bir yer varsa en az 50*70 lik toprak bir alan yaratarak onu evde besleyebilirsiniz ama bunu iyi düşünmek lazım çünkü 3 sene sonra eğer sıkılır salarsanız tüm doğal yaşama becerilerini kaybetmiş olabilir. Yada bahçesi olan , onu gerçekten hep sevecek ( çünkü 40-70 yıl boyunca ailenin ferdi olacak) güveneceğiniz birine verebilirsiniz. Yada çaresiz biraz su verdikten sonra o diğer büyük kaplumbağaları gördüğünüz yerde uygun bir konumda onu bırakacaksınız. Kendi şansı onu nereye savurursa artık kendi kaderini yaşayacak.
Dediğim gibi en azından benim için zor karar.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mrb benım de istanbuldakı evde su kapluşlarım var şiledekı evımızın de çok buyuk bahcesı var orda 6-7 tane kara kapluşu var hatta şilede buldukça oraya koyuyorum cok rahatlar akşamları gömülüyolar gunduz hep gezıolar ıstersen onu alıp şiledekı evın bahcesıne goturebılırım mailim mbilbasar@hotmail msn de konusabılırız sakın bı yere bırakma o tatlı kapluşu

img

mehhhhh

17 yıl 5 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ve onu ne zaman ıstersen de gorebılırsın cokkkkkkkkk sevıorum ben de kaplumbağaları onu da ekliiim....

img

mehhhhh

ÖZEL MESAJ

ben alabılırım onu şilede bahceye 5 tane kapluş var orda cok buyuk bahce [email protected] msn ye ekle konusalım sakın bırakma onu

img

mehhhhh

ÖZEL MESAJ