Kuş Forumları > Kuş İlanlar
DERNEK OLUŞUMU(MUHABBETKUSUSEVENLER VE ÜRETENLER DERNEĞİ)
SELAM ARKADAŞLAR, Uzun zamandır muhabbet kuşu dernek yapılandırması projesi üzerinde çalışmalar yapmaktayım.Benim gibi düşünen bir çok muhabbetkuşu seven ve üreten arkadaşlar olduğunu biliyorum.Türkiye genelinde muhabbetkuşlarına ait bir derneğin oluşmaması büyük bir kayıp.Böyle bir sivil toplum kuruluşunun olmaması muhabbetkuşu yetiştiriciliğini ve üreticiliğinide zor şartlara sürüklemektedir.Nedir bu zorluklar:Muhabbetkuşu üreten arkadaşların birçoğu ya evinde yada kümes dediğimiz kiralanmış dükkanlarda üretim yapmaktadır.Az sayıda üretim yapanlar petshoplara çok ucuza veya yem karşılığında ürettiğ kuşları vermekte,profösyonel üreticiler ise pazarda,kanarya seven derneklerinde,çevresinde satmaktadır.Her iki ytiştiricide gerçek hakkını alamamaktadır.Halbu ki,bir dernek oluşmuş olsa hem yem fiatları düşecek,hemde üreticinin pazarı oluşacaktır.Bu konuyu bir kere değil iki kere düşünmenizi rica ederim. BİR DERNEK KURULMASI BİZE NELER KEZANDIRIR? 1-Öncelikle yetiştiriciliğin gelişmesi için bilgi ve deneyimin gelişmesi için bir platform ve mekan sağlar. 2-Yetiştiricilerin aradığı nitelikte bulabilmesine yardımcı olur. 3-şov ve yarışmalar düzenleyerek meraklıların biraraya gelmesine olanak sağlar. 4-Profösyonel bir yaklaşımla muhabbet kuşlarının soy kütüğü tutulması ve bilezik temin etmemizi sağlar. 5-Uluslararası organizasyonlara katılmamızı sağlar. 6-Tüzel kişilik olacağından yurt dışından kaliteli muhabbet kuşları ithalatına olanak sağlar. TÜRKİYE genelinde bir dernek oluşumu için düğmeye bastık arkadaşlar.Muhabbetkuşu seven ve üreten bütün arkadaşları böyle bir organizasyonda yer almalarını rica ediyorum.Dernek oluşumunda üye dahi olsa yer almak isteyen arkadaşların ad,soyad,yaş ve mail bilgilerini http://www.muhabbetkususevenler.com sitesinde dernekler formuna bilgilerini girerek paylaşımlarınız rica olunur.saygılarımla Müfit CEYLAN