Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

YEM BİLGİSİ

şu an karides ve küçük kurtcuklar kullanıyrm açık pakette sizden ricam vitaminler(her zamanmı vercem) yem bilgilerini yazabilirseniz sevinirim ne kadar kullanıcağım ne kadar zamanda vereceğim günde ne kadar fazla verirsem ne olur bi bilgilendiriseniz sevinirim özellikle forzen arkadaşımdan bekliyorum mesajını

img

gizem111

17 yıl 3 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yani hangi yemler daha iyidir markalarıla birlikte günde kaç tane vermem lazım vs bilgilendiriseniz sevnirim arkadaşlar

img

gizem111

ÖZEL MESAJ

www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=53561 Bu linkteki listelere bakıp kendine göre ayarlayabilirsin.Kaplumbagaların buyuklugune gore karides ve kurtcuk verme mıktarını ayarla genel davranıs kafalarının hacmi kadardır.Karides ve kurtcukları yenı aldıgına gore kaplumbagan kucuk olmalı eger oyleyse sabah ve aksam 3-4  karides ve bir cay kasıgı dolusu kadar kurtcuk verebilirsin.Ayrıca en kısa zamanda karides ve kurtcukların yanına sera raffy p gibi stick yani hazır yemlerden al.(Gizeme msj yazarken foruma ilk girdigim zamanı hatırladım.Sanırım forumun olayı bu her gelen birseyler ogrenip yenilere aktarıyor :)

img

huleyn

17 yıl 5 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili Gizem, eğer vitamin içeren kaliteli yemler kullanıyorsan, özel kaplumbağa multivitamininden haftada bir bağışıklığını kuvvetli kılmak için verebilirsin. Yemlerine bir iki damla damlatman yeterli. Açık yemleri alırken büyük ambalajını/markasını mutlaka gör,ne aldığını bilmen açısından iyi olur.

img

deryailesezer

17 yıl 6 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Demek forzen ha...
Şimdi herşeyden önce hangi vitamin. Kutusu üzerinde bir açıklama olması lazım. Bunların dozları içerikleri birinden farklıdır. Kaplumbağa beslenmesinde kullanılan yem içinde vitamin varsa daha az verilebilir , yem vitamin içermiyorsa daha çok verilebilir. Yani doz kişinin bakım şekline kaplumbağaların hacmine ve beslenmesine göre değişebilir.
Eğer daha evvel hiç vitamin kullanmadıysan önce biraz daha fazla verebilir sonra dozu azaltabilirsin sürekli olarak hergün verilmesine gerek yok diye düşünüyorum.

Şimdi bütün bu konuları bilmeden çok genel konuşuyorum ilk defa vitamin kullanılacaksa bir süre hergün bir iki damla ver çünkü ilk başta vitamin eksikliği vardır. Sonra haftada 2 gün 2 damla gibi dozu biraz düşürürsün. Mesela bende Baephar Turtle Vit var , kara kaplumbağaları için günde 2 damla , su kaplumbağaları için günde 1 damla diyor. Yani haftada 7 damla öneriyor. Bu kara ve su kaplumbağaları arasındaki doz farkı beslenme rejimlerindeki farktan kaynaklanıyor. Su kaplumbağaları hayvansal beslendiği için daha az vitamin yetiyor. Dozun önerilenden biraz daha az olmasında sakınca görmüyorum ama fazla olmasın hele ki vitaminin içeriğini bilemiyorsan aşırı doz verme.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

PARDON YANLIŞ YAZMISŞM KUSURA BAKMAYIN BİDE EN İYİ YEM HANGİSİ MARKALARIYLA YAZABİLİRMİSİNİZ KİMSE BAKMIYOR BİLE

img

gizem111

ÖZEL MESAJ

Gizem aşağıdaki linkte bulunan yemlerden sera ve tetra marka yemler genel olarak kabul görmüş kaliteli markalardır. Mesela ben tosbiklerim için sera marka yem kullanıyorum. En az bir çeşit ana yem kullanmalısın. Benim tavsiyem 10 cm kabuk boyuna kadar reptil garnivor (etçil ) kullanman, sen yine de bir araştır açıklamalarda aradığın tüm cevaplar var. http://www.juenpetmarket.com/pet_urunleri.aspx?kat=153

img

deryailesezer

17 yıl 6 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ