Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

İzmirde kapluş bakacak neresi olabilir?

Arkadaşlar ben çalıştığım ofise bundan 3 sene önce su kaplumbağası aldım(kedim için gittiğim pet shoptaki gerzeğin ısrarı üzerine),yani hiç aklımda yoktu,bana "çok kolay çok kolay bakımı" diyerek 2 kaplumbağa sattı,bende gaza gelip aldım.Bu arada eşim de bendeki kapluşları görüp 3 tane de o almasınmı!!! Sonradan bakımı nedir ne değildir derken bu siteye rastladım ve aslında bakımının ne kadar zor olduğunu gördüm:( Oldu bizde 5 kaplumbağa:( Dediğim gibi ben siteyi okuyunca madem bir işe giriştik tam olsun düşüncesiyle onlara tüm yaşam olanaklarını sağladım.Akvaryum,ısıtıcı,Sera Raffy yemlerle,Reptilin vitaminlerle baktim,doğal taşlar,altında yatmaları için ışıklar,herşey yani...3 senedir de gayet sağlıklılar ancak şuanda herbiri büyüdü 10 cm belki daha fazla çapında ve artık nereye sığdıracağımızı bilemiyoruz.ÜStelik bu 3 sene içinde benim bir bebeğim oldu ve çalışmayı bıraktım,şuanda eşim bakıyor tek başına ofiste ama yakında tüm ofisi kaplayacak kadar büyüyecekler korkarım:( Bir süre bu kapluşları verecek birilerini aradık ama kimse yanaşmadı...Eşim de sık sık yurtdışına çıkıyor artık ve zavallı hayvanlar iyice ilgisiz kaldılar,ama yanlış anlamayın biz hala çok iyi bakıyoruz,fiziksel hiçbir ihtiyaçlarını eksik etmiyoruz.Ancak artık çok yorucu oldu...Sizce bu kapluşları hayvanat bahçesi alırmı,eğer verecek birisini bulsak,yine Sera Raffy yem ve Reptilin vitamin masraflarını düzenli ödemeye de hazırız,yeterki onlara bakacak birini bulalım,en azından 2 tane kalsalar bile razıyız,hani 3 ünü verebilsek...Sizce bakacak kimse bulamazsak hayvanat bahçesi alırmı dersiniz?Bu arada ben İzmirdeyim..Çok üzülüyorum resmen pet shoptaki adamın kurbanı olduk,bir yandan da diyorum ki biz almasak başkası bu kadar imkan sağlamazdı,en azından güzel bakıldı hayvancağızlara...

img

esraüstünsoy

19 yıl 1 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Su kaplumbağası bakımının klasik bitiş hikayesinin duygusal versionu , birde buldukları ilk yere atıp kaçanlar vardır onlarda duygusuz versionu. Bilinçli olarak bakmayarak bir şekilde öldürenlerden bahsetmek bile istemiyorum.

Esra hanım
Bu size karşı bir eleştiri değil çünkü sizi çok iyi anlıyorum. Büyük bir tanesi bile yeter heleki 5 tanesi ile baş etmek mümkün değil. İnşallah onlara iyi bir yer bulursunuz. İzmir hayvanat bahçesiyle bir görüşün , orada sürüngen bölümünde Burak bey var onunla konuşun belki alırlar. Ama hayvanat bahçelerine o kadar çok talep oluyor ki almayabilirler de. Birde Antalyada ekopark var orasıda alabilir ( siteleride var hatta) ama dediğim gibi çok vermek isteyen oluyor , hangi birini alsınlar. Buraya yazdım diye şimdi başvuru patlaması olursa bana kızabilirler bile , ama genede bir konuşmakta fayda var.

Kaplumbağa almak isteyenler ve hayatının sonuna kadar ona bakacağını düşünenler, lütfen yukardaki mesajı iyi okuyun ve sakın almayın bu işe başlamayın. Sevgiyle başlayan su kaplumbağası hikayelerinin sevginin yetemediği çaresiz bir bitişi vardır. Ben söylediğim zaman bazı kişler bana kızıyor hatta iddialaşıyor ama inanın olmuyor ..Bu iş yürümüyor. Esra hanım vermeye çalışmakta haksız değil.Bu iş 1 ,3 ,5 hatta 15 yıllık bir süre değil çok daha uzun ve çok zorlu yaşamları var.
Siz hiç başlamayın çünkü gün gelecek sizde bir yerlere vermeye çalışacaksınız...Forum bu türden mesajlarla dolu..
sevgiler

img

frozen

19 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

frozen çok haklısın,ben bu kaplumbağaları ilk aldığımda hiçbirşey bilmediğimden bakımı için bu siteyi bulup okurken sizin yazılarınızı okudum ve ne kadar büyük bir hata yaptığımı anladım.Bana bunu satan pislik satıcı,bana ne diller döktü,"siz hayvanseversiniz,bunların bakımı çok kolay,hem bakın ne şirinler,ofiste molalarınızda çok güzel bir meşgale olur sizin için,sadece kaplumbağa ve adayı alın gidin hiçbirşey lazım değil vs,vs..." . Bende kaplumbağaların şirinliğini gören eşim de alınca oldu 5 kaplumbağa,her zaman olduğu için madem aldım tam bakayım diye internette sizin yazdıklarınızı okuyunca dumur oldum,bu kadar teferrut olacağı aklıma gelmemişti ama başa geldi artık diyerek her türlü ihtiyaçlarını aldım,şuanda o kadar sağlıklılarki görmelisiniz. Zaten bakacak kimse ya da hayvanat bahçesi vs bulamazsam da aynı şekilde bakmaya devam etmek zorundayız,onları asla biryere bırakmam,bu katliamdan farklı birşey olmaz. Yönlendirmelerin için teşekkürler,Burak bey ile irtibat kuracağım.Umarım yardımı olur,biz gerekirse maddi yardım yapmaya da hazırız,yeterki iyi bakılacakları bir yer olsun...

img

esraüstünsoy

ÖZEL MESAJ

Kaplumbağalarım için çok güzel bir yuva buldum:):):) İzmirde bir veteriner kliniğine kocaman güzel bir kaplumbağa akvaryumu almayı planlıyormuş,benim kapluşlarımı aldı:):):) Benden çok daha iyi bakılacağına emin olarak verdiğimden çok mutluyum:)Üstelik dilediğim zaman gidip görebiliyorum onları... Hem kapluşlarımın akibetini sizlerle paylaşayım,hem de bugune kadarki desteğinize teşekkür edeyim istedim...Özellikle Frozen sana çok teşekkür ederim,3 sene önce de bu siteye girdiğimde sen sorularıma cvp veriyordun,hala da burdasın... Bundan sonra da kaplumbağasever arkadaşlara yardımcı olacaksın eminim ama senin hep yaptığın bir uyarıyı tekrarlamak istiyorum ben de kaplumbağa satın alarak onlara iyilik yaptığınızı sanmayın..Lütfen bunu bir ticaret olmaktan çıkaralım.Kaplumbağalar uzun seneler yaşayan,üstelik evde bakımı çok zor hayvanlar,almadan önce 5 kere düşünmek lazım...Her kaplumbağa bendekiler kadar şanslı olup yeni yuva bulmayabilir. kendinize iyi bakın,sevgilerimle

img

esraüstünsoy

ÖZEL MESAJ

Esra hanım
Bende hem kaplumbağalar adına hemde utanarak kendi adıma size teşekkür ederim. Kaplumbağa satışına karşı var olması gereken bilinçlendirme kampanyasını çevrenizde başarı ve sevgiyle yürüteceğinizden emin olmanın mutluluğunu da yaşıyorum. Daha ilk mesajınızda içinizde var olan canlı sevgisini zaten algılamıştım.
Konunu devamı hakkında da bizi bilgilendirdiğiniz için ayrıca teşekkür ederim.
Neden hala forumda olduğumu sorgulamıyor da değilim. İnsanın uzun saatleri internette geçmek zorundaysa dönüp dolaşıp eninde sonunda forumlara geliyor.
Sağlıcakla kalın , İzmire sevgiler.

img

frozen

19 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Frozen lütfen forumda kalın zira hasbelkader kaplumbağa sahibi olmuş ama en azından iyi bakabilmek adına bu foruma giren arkadaşlara yardımcı olmanız bence çok önemli...Kendi adıma; buradaki bilgilerle kaplumbağalarıma 3 sene baktım diyebilirim.Kaplumbağa bakımının sadece bir plastik ada ve paketi 1 ytl olan yemlerden ibaret olduğunu zannedip kaplumbağa alan ve telef eden çok insan var maalesef..Ya da daha da acısı,çocuğu bir hayvan istediği için en kolay bakımı olan hayvan olarak(ve dahi en ucuz!) kaplumbağa seçen ebeveynlerler olduğunu görmek içimi parçalıyor. Ben kaplumbağalarıma yuva ararken eşimin bir arkadaşı 8 yaşındaki oğlunun çok heves ettiğini,kaplumbağaları benden alabileceklerini söylediğinde bir an bile düşünmeden hayır dedim onlara,pekala başımdan atabilirdim.Ama eminim ki çocuğun elinde oyuncak olacak,bir süre sonra da heves alınıp bir kenarda bakımsızlıktan telef olacaklar. Üstelik çocuğuna balıktı,kediydi,köpekti vs. hayvan satın alıp,bakan ebeveynlerin çoğunluğu sokak hayvanlarına karşı sevgisizlik sınırlarını zorlayan,çocuklarını da olumsuz etkileyen insanlar oluyorlar ve üzgünüm ki sonucunda da o çocuklar "annnee ben kaplumbağa istiyorum" diyor ama sokaktaki kedinin kuyruğuna teneke bağlamaktan imtina etmiyorlar!! Ben kaplumbağa aldıktan sonra çok pişman oldum ama her canlının yaşam hakkı olduğunu savunan birisi olarak fiziksel anlamda hiçbir ihtiyaçlarını eksik etmemeye gayret ettim.Ancak nihayetinde bu iş insana gerçekten zul geliyor.Baştan bu hatayı yapmamak lazım.Hem kendi adımıza bakımı zor,gerçekten üzülüyorsunuz,hem de bu işin ticaret olmasına katkı sağlayan birisi oluyorsunuz... PEt shoplar sadece evcil hayvan marketi olmalı,hayvanın kendisi kesinlikle satılmamalı..Türkiyede insanlar bile hakettiği hayatı yaşamazken,hayvanların bu şekilde satılması çok üzücü.Sokaklar yuva bekleyen hayvanlarla dolu oysaki... Neyse çok uzattım,bende size İzmirden sevgiler gönderiyorum. Kendinize iyi bakın ve kapluşlara:)

img

esraüstünsoy

ÖZEL MESAJ

Esra Hanım, beni duygulandırdınız, böyle mesajlar az geliyor forumlara, hadi bırakın forumları gerçek hayatta da kaç kişi gerçekten tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyuyor. Sadece kendi hayvanını sevenler, sadece cins hayvanları sevenler, hayvansever olduğunu idda eden bariz hayvandüşmanları, hayvanları oyuncak zannedenler, hayvanları koleksiyon parçası zannedenler, hayvanların bu dünyaya geliş nedenini bizi mutlu etmekten ibaret olduğunu sananlar...çeşit çeşit insan kategorisi oluşmuş aklımda, şimdi yazmaya başlayınca farkediyorum ve ne kadar çoklar, ne kadar her yerdeler. İşte insan umutsuzluğa kapılıp kapılıp dururken, böyle mesajlar pat diye duygulandırabiliyor insanı :)

Sevgili kapluşlarınınız hayatlarına sağlık içinde devam etmelerini diliyorum. Aslında herkesin evinde benzer hikayeler geçiyor, bu zor bakım evde yürümüyor, yürütülemiyor, kimse suçlu, hatalı değil aslında, ama inkar yaygın, itiraf nadir, kolaya kaçmak ise diz boyu. Yani işte evde geçen süreç hep aynı ama hikayenin sonu derede, gölde, çöpte, lalettayn birinin elinde, hatta denizde, satılık ilanlarında bitiyor genelde. Kimse de gelip anlatmıyor işin sonunu, alınan binlerce kapluş, bir sürü sitede açılan yüzlerce başlık var ama nerdeyse hiçbirinin sonunu bilmiyoruz, dışardan de hep sanki tatlı bir masal gibi görünüyor, çünkü masalın sonunu kimse geri dönüp de anlatmıyor. Siz ise hem bu konuda böyle titiz davrandınız hem de burada böyle açık yüreklilikle yazdınız olup bitenleri, önemi var mı bilmem ama benim gözümde nadir ve kıymetlisiniz :)

Burnumda tüten güzel şehrime benden de sevgiler :)

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Eğer bir arkadaşın istiyorsa ona verebilirsin hem sen hem o mutlu olur yada kapluşlara iyi bakan pet shoplara verebilirsin...

img

can796

16 yıl 9 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhabalar, Oncelikle Esra Hanim`in basina gelenlerin bir daha yasanmamasini diliyor, bunun olabilmesi icin de su kaplumbagasi alacak arkadaslarin almadan once bir kez daha bu yazilari okuyup dusunmelerini rica ediyorum. Red Ear Slider (Trachemys scripta elegans ), ve kuzeni olan Yellow Ear Slider (Trachemys scripta scripta) turlerinin ithalatinin durdurulmasi, nedenleri, ve neler yapabilecegimizi iceren (Ingilizce icerikli) bir siteyi incelemeniz icin sizinle paylasiyorum... http://www.noturtle.org/Red_Ear_Yellow_Ear_Problem.asp Saygilarimla ... Not: Ben de Izmir`de yasiyorum, ve en son ziyaretimden sonra bildigim kadariyla surungen departmanina herhangi bir turun bagisi durdurulmustu, cunku sevgili Frozen`in da dedigi gibi, cok fazla yigilma oluyor.

img

seamansoul

20 yıl 10 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ