Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

meraktayım

merhaba arkadaşlar 2 seneden beri zevkle baktığım kapluşlarımdan birinin ağzının biraz altında  kırmızılık oluştu ve baya belirginleşti yaklaşık 2 haftadır böyle meraklandım.resimde çokta belli değil ama yardım edebilicek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

img

ttbil

17 yıl 7 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Akvaryumda sürekli tırmanmaya çalışırken tam o bölgesini cama yada bir yerlere sürtüyor olmasın.Tam seçemedim ama aklıma gelen bu.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bir arkadaşın kaplumbağalarında daha olmuştu, hem de tümünde birden, o zamanlar epey bir bakmıştım, çok da birşey bulamamıştım, yaralanma yada renk kaybı deniyor (ama o zaman hepsinde birden olmazdı?). İşte gerçekten bir yerlere sürtüyor olabilir, taban malzemesini de hesaba katın, mercan gibi keskin yüzeyi olabilecek, sürtebileceği birşeyler olabilir akvaryumda, birden çok kaplumbağanız olduğuna göre didişme de olmuş olabilir, yada birinin tırnağı çizmiş olabilir. Yani çok büyük ihtimal yaralanma gibi bir durum, neyse kaynağı onu iyi bir gözlemle tespit etmek lazım. Lütfen bizi gelişmelerden haberdar edin ki yazdıklarınız benzer durumlar için yol gösterici olsun.

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

valla ben 3 yıldır besliyorum hala bişey olmadı korkulacak bişey yok bence merak etme .geçen hafta küçük bi tane daha aldım yanağı yaraydı ama güneşlendirince azaldı.bana sorarsan iyi bir güneş takviyesi yararlı olabilir.bi de sera reptil carnivor kullanmanı tavsiye ederim :))

img

hakan

23 yıl 3 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

aynısından benim haylazdada vardı çok benzeri tırnaklarıyla yapıyorlar yanlışlıkla falan, ben merhem sürmüştüm çok çok az hemen geçti, ama kendi halinede bırakabilirsin gözlemle ne durumda olduğunu ona göre yeniden b çare düşünebiliriz:D

ilginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar dediğiniz gibi ufak bir yaralanmaymış fıstığımın bişeyi kalmadı :)işte kızlarım :))

img

ttbil

ÖZEL MESAJ

ilginiz için çok teşekkür ederim arkadaşlar mesajlarım geç yayınlanıyor dediğiniz gibi ufak bi yaralanmaymış bişeyi kalmadı bu arada iki tane kızım var :) biz çok mutlu bi aileyiz:)

img

ttbil

ÖZEL MESAJ

Geçmiş olsun, ciddi birşey olmadığına sevindim :), ayrıca dönüp haber verdiğiniz için teşekkürler, çok tatlı kızlarınız, sağlıklar dilerim.

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ