Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Ücretsiz Akvaryumlu Filtreli Su Kaplumbağası - Ankara

Arkadaşlar Merhaba, Çok severek alıp büyüttüğüm su kaplumbağam Turşu`yu artık evden taşındığım ve bakacak durumum olmadığından aileme bırakmak zorunda kalmıştım. Onlar da yaz tatiline gittiler ve giderlerken hayvanı yol üstünde bir nehire bırakarak doğal hayata salma düşüncelerini son anda öğrenerek önledim. Şimdi ailemin evine giderek yem vermek ve ufak tefek bakımlarını yapmak zorunda kalıyorum çünkü bu boyutlara gelmiş bir kaplumbağayı hiçbir pet shop da kabul etmiyor. Kaldı ki etse bile vermeye gönlüm razı olur mu emin değilim. Sevecek ve bakabilecek birinin almasını elbette tercih ederim.

Boyu yaklaşık 15-16cm.
Hiçbir sağlık problemi yok. Akvaryumu yanlış hatırlamıyorsam 60cm. uzunluğundaydı (tam olarak emin değilim ama bir hayli geniş)

Kesinlike hiçbir ücret talep etmiyorum, yeter ki bu zavallıyı sevin.

İlgilenenlerin bana acil olarak 0 535 764 94 96 numaralı telefondan ulaşmalarını rica ederim.

img

kaplumbagaterbiyecisi

19 yıl 3 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar,

Turşu maalesef dün sabah çok acı bir şekilde hayatını kaybetti. Neler olduğunu buraya yazıp kimseyi üzmek istemem ama ben dünden beri kendime gelemedim. Henüz arayan olmamıştı zaten buradan ama aramaya niyetli olan da varsa artık gerek kalmadı.

Eğer bir evcil hayvanınız varsa onun kıymetini iyi bilin, gittiğinde ve bir daha göremeyeceğinizi hissettiğinizde canınız çok yanabiliyor ve bunu kendi içinizde yaşamak zorunda kalabiliyorsunuz.

Başka söyleyecek birşey bulamıyorum. Kaplumbağa almaya yeni niyetlenmiş birileri varsa bu yazıyı okuyan, onlara söylemek istediğim tek birşey var: mümkünse almayın!!!

Bakımı hiç öyle düşündüğünüz gibi kolay değil ayrıca zaman ve emek gerektiriyor. Bir gün bakamadığınızı farkedip vermek istediğinizde ise sizin ona verdiğiniz emeği verecek başkası çıkmıyor kolay kolay. İşte bu yüzden yalnızlığa terkedilmiş onlarca kaplumbağa var...

img

kaplumbagaterbiyecisi

19 yıl 3 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

KaplumbağaTerbiyecisi başın sağolsun.
Gerçekten çok üzüldüm. Eve alınan kaplumbağaların tümünün sonu malesef bu şekilde oluyor bir iki üç beş değil milyonlarcasın sonu böyle. Ya daha çocukluk yaşına girmeden ölmek yada bir yerlere atılmak ve gene ölmek. Bu kadar süredir , ne kadar severseniz ve şirin bulursanız bulun eve almayın evde akvaryumda bakılmaya uygun değiller diye yazıyorum ama malesef bu yazılar 15-17 yaşlarındaki arkadaşları hiç etkilemiyor.

Yazdıklarımı yanlış anlamayın lütfen. Burada kaplumbağa alanlar suçlu değil ben kimseyi bu manada suçlamadım , sadece uyarmaya geleceği göstermeye çalıştım. Hiç birimiz değişken geleceğimiz düşünerek hesaplayarak başlamadık bu işlere , sonradan hem biz hem o canlılar sıkıntısını çektik. Eğer birilerini suçluyorsam sadece bu işin üretimini ve ticaretini yapanları suçluyorum.

Evde bakmak mümkün değil arkadaşlar. Heleki hayatınızın en değişken bir döneminde mesela üniversiteye gitme yada taşınma yada evlenme dönemleri başlangıcında kesinlikle almayın. Bu iş gerçekten evde sabit bir yaşam süren onlara gerçekten büyük vakit ve maddiyat ayırabilecek kişilerin bir nevi emeklilik yaşamında olan kişilerin , oda belki belki büyük özveri ve sabırla yapabilecekleri türden bir iş.

KaplumbağaTerbiyecisinin üzüntüsünü ve turşuya yönelik çabasını anlıyorum ve büyük saygı duyuyorum , hayat bizi bazen savuruyor malesef istediğimizi yapamıyoruz.
Turşunun geride şu size doğru bakan fotoğrafı kaldı o fotoğrafa iyi bakın. Oda gencecik yaşlarında ölen milyonlarca su kaplumbağasından biri. Bu ölen yüzmilyonlarca su kaplumbağasının kanı birilerinin üzerindedir ama o biz değiliz.
Turşu ne olduğunu anlayamadı neden öldüğünüde anlayamadı ,birileri onu sattı bizde onu sevdik aldık bakmaya çabaladık maddiyatımızın el verdiği koşulları sunduk ama olmadı. Turşunun yaşadığı şu kısa zaman içerisinde yapılabilecek mümkün olan en iyi bir şekilde bakıldığını ve sevildiğini buradan çok net hissedebiliyorum. Ama malesef çoğu kez sevgi yetmiyor.

KaplumbağaTerbiyecisi inşallah yazdıklarımdan dolayı beni yanlış anlamamışsındır çünkü ben seni ve üzüntünü gerçekten anladım. Yazmak istediklerimi bir türlü tam ve doğru bir biçimde ifade edemesem bile amacım kimseyi üzmek yada bir konu yakalayıp üzerine gitmek değil. Hala üretim çifliklerinde dünyaya nakledilmeyi bekleyen diğer Turşucukların hiç değilse birazını kurtarmak .

Lütfen su kaplumbağası almayın , aldırmayın.
Sevgiler..Frozen

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ama arkadaşlar yinede aldığımız pet shoplarda zaten hemen ölüyorlar.hiç yok kısa bir süre daha olsada kapluş alıp anlara bakmak iyi değilmi.tabiki dediğiniz gibi asıl suç onları doğal ortamından koparanlarda

img

burakanil

17 yıl 2 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba kaplumbağaterbiyecisi Başınız Saolsun Gerekten Kaplumbağa Beslemek Çok Zor Bir İş Ve Zahmetli Benimde Bir Kaplumbağam Var Eğer Akvaryumun Hala Duruyorsa Ben alabilirim Benim Kaplumbağamda Ölümfanusundan Kurtulmuş Olur Hem sende Bir Can Kurtarmış Olursun İlgilenirsen Msnden Görüşelim Lütfen [email protected]

img

rejepo

17 yıl 1 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

@"Burakanil" "ama arkadaşlar yinede aldığımız pet shoplarda zaten hemen ölüyorlar.hiç yok kısa bir süre daha olsada kapluş alıp anlara bakmak iyi değilmi.tabiki dediğiniz gibi asıl suç onları doğal ortamından koparanlarda " Hayır. Suç onları satın alan bizlerde. Aldığımızda onlara yeni kaplumbağa getirtecek sermayeyi ve bir kaplumbağalık daha boş yeri sağlıyoruz.

img

yasdal

19 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ