Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

YİNE UÇAK YOLCULUĞU????

ben kapluşlarımı uçakla götürücem ama bişey olur diye çok korkuyorumm.. onlarsız da gidemem sizce nasıl götürebilirim??

img

_ceren_

17 yıl 4 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben vazgeçtim uçakla götürmekten otobüs ile götürücem su koyayımmı yoksa sıcak havlumu??

img

_ceren_

ÖZEL MESAJ

Yolculuk kaç saat sürecek ?
Sakın su koyma , yanına bir şişe su al çok gerekirse biraz ıslatırsın ama sadece bir otobüs yolculuğu süresince su ile temas etmezse ona birşey olmaz. Bunlar illa ıslak olmak zorunda olan su canlısı değiller. Evden çıkmadan önce ona bir duş yaptır kurula kaba öyle koy. Havluya da yazık olur kağıt havlu yeter. Havlunun sıcak olmasının da zaten hemen soğuyacağı için pek bir önemi kalmayacaktır.
Düzgün ve sıkı  kapanan yassı ama büyükçe kapaklı bir kap al , kapağı otobüste açma sonra etraf pis kokar insanlar rahatsız olur güç duruma düşebilirsin. Bir gün önceden besleme ki az dışkı yapsın, kabın dibine bir kaç kat kağıt havlu ser , kendi yanına da yedek olması için bir rulo kağıt havlu al. Otobüs mola veren sevislerden ise inip kapağı açar hem havalandırır hemde havluları değiştirirsin.
Hava soğuk değil , gerçi otobüs klimalı ve serin olacaktır kabın dibine sıcak su dolu pet şişeler koyabilirsin ama bu durumda kullandığın kaba göre çözmen gereken detaylar olacak. Sıcak şişeler kaplumbağa ile temas etmemeli hem zaten o şişelerdeki ısıda çok fazla dayanmayacaktır. Belki molada çaycıdan rica edersen pet şişelerine sıcak su alabilirsin.. Burada benim aklıma donmaya karşı kullanılan ve sallayınca bir süre için ısı veren ambalajlı jel ler geliyor ama bu tür zihnisinir düşüncelerin de sonu yok.
Bunun dışında kolonyalı mendil yada şu bu gibi aklına gelen ihtiyaç duyacağın her türlü zımbırtıyıda yanında taşı...
Gittiği yerde akvaryum donanımı olacakmı esas mesele o ??

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkürle FROZEN, yolculuk bir gün sürecek. benim kaplumbağalarım biri 2 senelik büyük diğer ikisi ise 8-6 aylık küçük...seni dediğin gibi büyükçe bir kap aldım. herşey hazır.. benim akvaryumum biraz küçük olduğu için orada büyük bir akvaryum yaptırıcam..(hazırlamış olacaklar ztn.)

img

_ceren_

ÖZEL MESAJ