Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Canlı Yem
http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=9393
Forumda eskı konulara bakarken dıkkatımı cektı ve bana mantıklı geldi.Benim gibi kucuk sehirlerde yemlere fahıs fiyat vermek yerine kendi yemimizi kendimiz üretebiliriz.Örnek veriyorum balıkesirde benim bulabıldıgım tek bir akvaryumcu sera marka yemleri getiriyor oda 1000ml sera raffy royale 70ytl,250ml sera reptil carnivora 30 ytl fiyat biciyor.Bu ürünlerin internetteki fiyatları ise 38ytl ve 13ytl.Buldugum konudaki gibi kendimiz lepistes veya bir baska balık yetistirsek bunları haftada 3-4 gun verip kalan günlerde de bitkisel yem versek daha ekonomik olucak ama nasıl yapıcam bilmiyorum.Birde bu isin vicdani yonu var canlı yem verme konusunda o konuya ben pek takılmıyorum sonucta sera raffy royal yapılması ıcınde bir sürü balık oluyor.Herneyse bu konu hakkında siz ne dusunuyorsunuz ?
Hem canlı yeme etik olarak tamamen karşı olduğumu (kasaptan alınan et, poşette satılan royal ile bu çok çok başka ki bu uzun ve derin mevzuya girmeye çok yatkınım) hem de sağlık açısından kaplumbağaların sadece protein değil vitamin, lif, kalsiyum vs. gibi özel ihtiyaçları için özel olarak hazırlanmış kaplumbağa yemlerinin çok daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum :)
Balıkesirli hemşehrim huleyn; internetten alışverişi neden denemiyorsun o bahsettiğin ürün internette 30-40 ytl arasında diğerleride öyle, ben 3 katı fiyat isteyen birine sordum neden böyle fiyat fakrı var diye adam pişkin pişkin o zaman internetten alın dedi ben de 1 ytl lik akvaryum alışverişini bile netten alıyorum ( tabii bir kaç parça birikince )