Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
akvaryum temizliği hakkında bişey soracağım ??
selamlar benim rafaelanın akvaryumunu temizlemekte sorun yaşıyorum daha bugun sabah temizledim güzelce akşam bir baktım suyu yeşile çalıyor bunun nedenini çözemedim.. (Dışkısından olabilirmi ? çok fazla yapıyor dışkısını ) filitrem var sürekli çalışıyor ne yapmalıyım bu kıza çok pasaklı :)) ayrıca termometreyi yemek sanıyo ısırıp kırdı 2 defa bugun gene 1 tane aldım termometre
Bu sorun pek çok değişik sebepten kaynaklanıyor olabilir ,sudaki nitrat fazlalığı (nitrat patlaması) yada akvaryuma gelen güneş ışığı gibi pek çok etken su rengini yeşile (yosunlaşma) döndürebilir..
Ama sabah değişen su akşama yeşile çalmışsa bu yosunlaşmadan farklı birşey olmalı çünkü sabah değişen suda bu kadar çabuk bozulma olmamalı. Aklıma gelenler kaplumbağa ishal olabilir , su hacmi litre olarak çok düşüktür bu yüzden dengesi hemen bozuluyor olabilir , filtrenin debisi su hacmine yetmiyor olabilir , akvaryumda mango kökü gibi suya renk veren cisimler olabilir.
Akvaryumunuzda kaç lt su var ve filtrenin saatteki debisi ne.
Cam yerine cama yapışabilen ince kağıt gibi olan termometrelerden kullanabilirsiniz. Akvaryumla ilgili biraz detay verebilirseniz filtre sistemi ile ilgili öneriler yapabiliriz. (ilk akla gelen neden içerideki bitkiler ve güneş olabilir. )
Ben de korkuyorum cam termometreden, almıştım bir tane ama kullanmadım, yapar çünkü aynı şeyi yaramaz biliyorum. Ondan sonra civa falan...hiiii, aman dedim boşver. Onun yerine kağıt termometreler var işte yasdal`ın söylediği, bir de böyle bir bölümü dijital okuyucu, ama ölçüm yapacak yeri uzun bir kablo gibi olanlar var. Sadece kablo suyun içine sokuluyor, okuyucu dijital kısım akvaryumun kenarına asılıyor, bu tip termometrelerden de kullanabilirsin.
Yem yüzünden Büyük ihtimalle suyun kirliliği ayrıca filitreden hiç memnun değilim, her haftasonu akvaryumu temizlemek bitiriyor beni ayrıca :(( saatler sürüyor çünkü bizim kızda büyüdü sorunlarıda büyüdü doğal olarak tuvalet temizliği konusunu aşamadık daha :) suyu hemen kirletiyo finallerim yüzündende kapluşuma yeteri kadar vekit ayıramıyordum pınar akvaryumuna her siteye girişimde bakıyorum ama hala kendim nasıl yaparım nasıl altından kalkarım çözmüş değilim
Rafael, bir şekilde akvaryumdaki su miktarını arttırıp dış filtre kullanabilirsen büyük rahatlık. 60 litredan sonra dış filtre kullanılabiliyor, böyle bir büyütme projesine girmek istersen her türlü yardımcı olmaya çalışırım tabi ki :) Bunun dışında yem verme işini ayrı bir kapta yapabilirsin, yapanlar çok memnun olduğunu söylüyor ama benim pek içime sinmediği için yapamıyorum. Mesela bir büyük 5-10 litrelik pet şişe, bir kova ve bir maşrapa ayarlayabilirsin. Aklına geldikçe 1-2 maşrapa akvaryumdan kovaya su aktarırsın, her zaman dolu dinlenmiş olarak bekleyen şişedeki suyundan tamamlayabilirsin, küçük su tazelemeleri Rafi`ye rahatlık sağlayacaktır. İç filtre süngerinin çevresine çok ince bir tabaka elyaf sarabilirsin, an azından filtre süngerini temizlemek kolaylaşıyor, elyafı yenisiyle değiştirmek yetiyor ve minik partikülleri daha iyi tutuyor. Aklıma gelen birkaç pratik çözüm bu, ama bu temizlik içini seni üzmeyecek, en kısa sürede tamamlanıcak şekilde kişisel bir çözüm bulmak gerekiyor(muş) mutlaka.