Diğer Evcil Forumları > Hamster
Hamster Almak İstiorm Sorularm var...
Selam arkadaşlar, ben de hamster sahibi olmak istiyorum fakat ısırmalarından ve mikrop kapmamdan korkuyorum. Bir de henüz kafesim yok aldığım zaman kutuda falan ya da başka bir yerde bakabilirmiyim?
hamsterlar kemirgen olduklarından kutuyu kemirp kaçabilirler.kafes içinde doğup büyüyen ve çevreyle herhangi bir teması olmayan bir hayvan olduğundan senin ondan bir mikrop kapabileceğin sanmıyorum.alacağın kafes zaten çok büyük olmayacak.benim hamsterımın tel kafesi vardı.bu kafesler ayrıca hamsterın tırmanma ihtiyacını da karşılıyor.bence en iyisi önce bir kafesini, talaşını, suluğunu, yemini al; daha sonra hayvanını al böylece sorun yaşamazsın(suluğunun ucunun metalden olmasına dikkat et plastiği kemiriyor!!!)
Karton kutuyu kemirip kaçarlar. Kutuda bakamazsın illa kafes alman gerek. Hamsterdan mikrop kapanı duymadım daha önce hiç. Hamsterı çok rezil biyerden almadığın ve arada bir kafes temizliğini yaptığın sürece bi sorun olacağını sanmıyorum. Isırma konusuna gelince, hayvanı eğer kendine alıştırırsan ısırmaz. O yüzden yavru hamster alman alıştırmak açısından yararına olur.
sadece bi kafesde beslemek zorunda değilsin akvaryumda da besleyebilirsin. hatta hem akvaryum hemde kafesle birleştirip gezinebilceği geniş bir alan yaratabilirsin. ısırma olayınıda arkdaşın dediği gibi yavru evde doğmuş bi hamster alırsan ne ısırma huyu olur neden sana bulaşabilceği bi hastalığı. onu alıştrımak da sana kalmış.... onlardan sana değil senden ona hastalık gecebilir buda büyükkkkk bi gerçek;) emin ol harika eğlenceli bi varlık bende 3 ane var daha önce 60 civarı vardı:D üretimini yapıyordum ve hiçbiri ısırmıyordu korkma hiç bişi olmas...