Hepsievcil
 
 

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

dikmen vadisindeki kırmızı yanaklı su kaplumbağları

sevgili arkadaşlar bır sıkıntımı belırtmek ve paylaşmak istiyorum.gecenlerde dikmen vadısınde yürüşe cıkmıştık kı ne göreyım 2 tane su kaplumbası istenmedıkleri icin havuza salınmış.daha gecen sene birtanesını kurtarıp ciftiğe ğötürmüştük bizde cok var diye bakamadım, şimdi havaların ısınmasıyla tekrar aynı manzara.evet hayvanlar şu an mutlu gözüküyor olabilir havuzda ama unutmayın o havuzlar sık sık ılaçlanıp tüm hayavanlar(kurbağa balık kaplumbağlar)telef oluyor.sizden ricam lütfen anlık düşünmeyın hayvanlar nelerlen karşılaştıklarını bir düşünün.onları doğaya terketmeyın.

img

teo

21 yıl 9 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba teo
Duyarlılığın için teşekkür ederim. Kimsenin görmediği bilmediği yerlerde daha nerelere atılıyorlar yada onlara neler yapıyorlardır kimbilir. Bir forumda denize saldığını artık kaplumbağasının özgür olduğunu söyleyen bir kişi bile vardı. Bunca forum bilgi uyarı mesaj yazı... ama sonuç işte budur. Almayın diyorum ,  zordur kolay bakılmaz , çok uzun yaşarlar diyorum , hemen itiraz geliyor hayatımın sonuna kadar ona bakacağım deniliyor bir sürü vaatler veriliyor sevgi sözcükleri filan ama sonra....! Yallah..
Lütfen su kaplumbağası  almayın , aldırmayın. Çok sevsenizde almayın , sevgi biten birşeydir , gerçek ise bitmiyor , o her zaman karşımızda. Ev içindeki akvaryum yaşamına uygun canlılar değiller.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ