meraba benim biri kesin erkek biri de büyük ihtimalle dişi olan iki kuşum var:) dişinin burnu kabuk gibi oldugundan bej gbi bi renk oyüzden kız oldugunu düsünüyorum zaten erkek olanla bolca öpüşüyolar ..Sorunum sürekli aynaya kusmaları yuvalık da taktım 2-3 hafta bekledim ama hiç ilgilenmediler bile ikisinden de vazgeçemiorm amacım kuş üretmek degil çünkü yavruları olmasa benim için sorun degil ama sürekli kusmaları beni endişelendiriyor ..kuş kumu olarak midye kabugu kırıklarını kullanıyorum ..sizce ne yapmalıyım aynalarını çıkarmam onları nasıl etkiler? şimdiden teşekkür ederim
aynalarını çıkar muhakkak hiç bi kötü etki olmaz başka süs eşyası zil vb leri de çıkar yuva takmışsın dikkatleri birbirleriyle olmalı direk ..sakin biyer olmalı ve birazdaha sabretmelisin
kafesinden aynayı kesinlikle çıkarmanı tavsiye ederim.ayrıca kuslarının fotosunu eklersen cinsiyetlerini netlestirebiliriz. daha sonra tekrar yorum yaparız
Slm. Arkadaşım kuşların aynaya bakarak kusmalarının sebebi kendisi ile eşleşmek istemesidir. Anladığım kadarıyla bu kuşlar daha önce yalnız bakılmışlar sonra çiftleştirmek için bi araya konmuşlar arkadaşlarımızın söylediği gibi aynayı çıkartki aşık oldukları (kendileri) ne kusmaya (yemvermeye) çalışmasınlar ayrıca öpüşmelerinden dolayı cinsiyetlerini ayıramazsın tecrübesi olan birisi bi bakışta anlar kuşlar kızgın ise erkek erkeğe veya kız kıza öpüşürler saygılar...
aynalarını kesinlikle çıkar çünkü ilgiyi onlara verirler aynayı üs eşyalarını kaldır eğer yavru almak istiorsanda kuşlara kızdırıcı yem olarak kenevir,nijer,vitaform ve mama ver kolay gelsin