Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Yaz Aylarında Isıtıcı Lamba Kullanım Süresi
merhabalar; artık yavaş yavaş havalar ısınmakta ve ısıtıcılara ihtiyaç kalmamakta. Benim merak ettiğim ise arkadaşlar tüm kış boyunca kaplumbağalarımın ışığı öğlen vakti açılıp gece en geç 12 de kapanmaktaydı ancak yazın ısıtıcı lambayı nasıl kullanmalıyız acaba bu konuda bilgi verebilir misiniz? Yani kaç saat açık tutmalıyız ?
Merhaba :) Learnedrains ısıtıcıyı hiç çıkarma akvaryumdan derim, nasıl olsa termostatlı, su zaten yeterince sıcak olursa çalışmaz, 28`in altına düşerse az birşey çalışıp tekrar durur, sen de rahat olursun. Isınma lambasının süresiyle ilgili bir değişiklik olmuyor, onlar ısıtıcılı, ısınma lambalı akvaryumlarımızda tek mevsim yaşıyor (bazı mevsimsel değişimleri hissettikleri tartışılmakla beraber). Ama zaten hava sıcak olduğu için daha uzak mesafeden ya da daha düşük watt bir ampul kullanmak yeterli oluyor. Mesela kışın kullandığım ampul kuru bölgeyi 33-34 derece yaparken, yazın aynı ampulü kullanmaya devam edince kuru bölge çok fazla ısınıyor, ben de daha düşük wattlı bir ampul takıyorum yazın. Hatta çok sıcak olan yerlerde ısınma lambasına kimi zaman hiç ihtiyaç olmayabiliyor, kapluş kuru bölgeye ısınma lambası yokken de çıkıyor. Sen de İzmir`deydin yanlış hatırlamıyorsam, bu senin için de böyle olabilir. En sağlamı hem kuru bölge hem su sıcaklıklarını her zaman birer dereceyle takip edip lambanın durumunu ona göre ayarlamak. Kolay gelsin..
Merhaba Pınar Hanım :) ilginiz için teşekkür ederim. İzmir`de değil İstanbul`dayım ve normalde kullandığım ampul fotoğrafçılarda kullanılan odaklama ampulü. şuan üniversitesi dolayısıyla Konya`dayım ve haziranda döneceğim döndüdüğümde odaklama ampulünü çıkartıp onun yerine düşük wattlı bir ampülle değiştireceğim... çok teşekkür ederim. iyi günler dilerim.
Rica ederim :) Ayrıca kusura bakma, nedense İzmir gibi kalmış aklımda :/