Muhabbet Kuşları

Lütfen yardım edin :(
Merhaba arkadaşlar, Bir muhabbet kuşu aldım, aldığımda biraz durgun gibiydi sonra ishal olduğunu farkettim. Avidiare diye bir ilaç tavsiye etti kuşçum, 2-3 gün kadar suluğuna damlatarak kullandım, daha önce beyazımtrak olan dışkısı siyah renge döndü, bu beni biraz korkuttu bende ilacı kullanmayı kestim :( bir süre canlanır gibi oldu sonra tekrar durgunlaştı neredeyse hiç ötmüyor ancak kuş sesi duyarsa ötüyor, çevreye karşı ilgisi azaldı, kanatları düşmüş vaziyette kabararak öylece uyukluyor sürekli. Sıcak tutmak için çok dikkat ediyoruz. Bu arada dışkısının rengi bir garip beyazla turuncu arası gibi oldu, yemini değiştirmiştik, yemin içinde kırmızı renkli tanelerde vardı acaba bu dışkısına etki ediyor olabilirmi? Geçen gün sabah nasıl olduğunu kontrol etmek için elime aldım, elimin üzerinde sanki toprak eşelemek istermiş gibi ayaklarıyla bişeyler yaptı, akşam eve geldiğimde ise ayaklarının tutmadığını gördüm :( neyseki bir sonraki gün düzeldi ama yine ara sıra o eşeleme hareketini yapıyor. Lütfen yardım edin, çok üzülüyorum ama elimden bişey gelmiyor :`(

geçmis olsun. öncelikle kusunun kafesini günde iki kere temizle ve hiçbir yerde dıskı kalıntısı kalmamasına dikkat et. yemine dıskı bulasmıssa yem kabındaki bütün yemi dök ve yenisini ekle. günde iki kez suyunu degistir ve her degistirmede iice dezenfekte et. bi süre yesillik vermeyi kes. günlük kibrit kutusunun yarısı kadar ekmek ici ver. yem cinsi olarak da acık satılan yemlerden ak darı`yı tavsiye ederim. gelismelerden haber verirsen yardımcı olmaya calısalım

Kuş kumu kullanmayıda ihmal etme arkadaşım.

Ilginiz için çok teşekkürler, şimdi eskisine nazaran daha iyi gibi dışkısıda biraz düzelir gibi oldu, vitasol diye bir vitamin ilacı kullanıyorum 4 gündür. En kısa zamanda da kuş kumu kullanmaya başlayacağım. Yalnız bir sorun daha ortaya çıktı. Gözleri artık görmüyor galiba :( , parmağımı yavaşça alnına dokundurduğumda irkiliyor, eskiden hiç böyle bişey olmuyordu rahatça uçuyordu, konacağı yeri seçiyordu. Google da biraz araştırdım E Vitamini eksikliği olabilirmi acaba?

Yanıtlamak için giriş yapın