daha oncede belırtmıstım kuslarım bır turlu cıftlesmedı,eskı erkek kusumdan verım alamadıgım ıcın yenı bır damızlık erkek almıstım 4hafta once dısı kusumla cok ii anlastılar erkek dısıye yem yedırıo bırbırlerıne kur yapıolar yuvaye bırlıkte gırıp orada kalıolar ama bır turlu daha cıftlesmedıler yardım edın lutfen!
bütün belirtiler iiye isaret beklemekten baska yapacağın bisi yok bu islerde sabır çok önemli
pekı bu duruma gore cıftlesmeme gıbı bır sonucta soz konusumu bu merak edıyorum?bırde benim yavrulugun arka kapagındakı delıklı yer asagı dogru oyle kalsa bırsey olur mu yoksa dgrusu yukarıda mı olmasıdır.cok cok tesekkur ederım yardımlarınız ıcın...
arka taraftakı hareket eden kapakta var delik kucuk birsey zaten bıldıgıme gore butun yuvalarada var o,yanılıyormuyum GUZEL INSAN...
arka kısımda delik olması neyi değiştirir ki benm yuvalarımın hepsinde delik var salmadan kafese geçtim çünkü salmyken çiviye taktığım delikler hala duruo hem havasız kalmasını engellio delik birazda faydalı.
senin yapacağın tek şey onların kendilerini güvende hissetcekleri bi yerde tut mümkünse yüksekte bi yerde ve yerini değiştirme hiç aynı yerde kalsın. sularına avisol koy, arada yeşillik mama vb yiyecekler ver bakımı ii yaparsan onlarda sana yeterince yavru verecektir... sen onlara ne kadar bakarsan onlarda sana bakar;)
ayrıca tek çifti eşe getirmek zordur bunlar sosyal hayvanlardır başka bi çiftin daha olsa daha kolay yumurtlar... tek çifti yumurtlamaya ateşleyici bişiler olmalı... çok kurcalama kafeslerini yalnnız bırak onları yakın zaman içerisinde yumurtlarlar umarım...
çiftleşmeleri gözdenkaçırabilirsin ayrıcadişinin arkakısımşişmeyebaşlar çiftleştiktensonra ve bundanöncede yuvaylailgilenir hazırlar.erkekle beraberyuvayagiripçıkışlar çokiyi,bence kısa zamanda yumurtlamaya başlayacak,çokazdaha sabrte ve yerleri sakin ve değişmesin.
Bir cevapta ben yazayım kardeş şu anda bu işi hızlandırak istiyorsan kuşlarına başka kuşların seslerini dinlet bence böylelike kuşlarını coşturmaya yardımcı olacakdır hatta müzik falanda dinletebilirsin gürültüde coşan hayvanlar bunlar kolay gelsin büyük ihtimalle işe yarayacaktır. Saygılar
yazan herkese cok tesekkur ederım,ellerınıze saglık...
sevillll
5 Mesaj Gönderilme Tarihi : 14.04.2008 10:22:59
--------------------------------------------------------------------------------
biraz daha sabır güzel insan
ikinci sorun yuvalıkta ön taraf harici hic bir yerde delik olmaması lazım doğrusu aşağı yukarı yı gec hic bir tarafında delik olmayacak
delik olursa ne olur ?
Sevgili arkadaşım bu cevabı yazarken kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum sadece tecrübe paylaşmak açısından cevap yazmak istiyorum delik olmadığı zaman özellikle fazla yavru varsa yavruların ölümüne havasızlıktan annenin içerde bunalmasına sebep olduğunu söylemek istiyorum. Delikli ve Deliksiz tecrübe ettiğim şeyler bunlar aynı kuş üzerinde. Yalnız deliğin yönü önemli kuşun sizi göremeyeceği bir tarafından açarsanız deliği kuş sizi görüp rahatsız olmayacaktır tşk. ederim