Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kara kapluşum çk zayıfladı ne yapmalıyım?:(
merhabalar...öncelikle 3 sorum var ama büyük olanından başlıyım.kapluşum çok kilo verdi elimden geleni yapıyorum ama kilo aldıramıyorum kilo aldırmak için ne yapılabilir:( ikincisi....özellikle bu aralar kilo vermesinin yanı sıra bide eskiden az yemeye ve çook uyuymaya başladı.sebebi nedir?kış uykusunamı hazırlanıyo diye düşündüm ama 2 senedir benimle olmasına rağmen hiç böyle birşey yapmamıştı...ya nolur yardım edin onu çok seviyorum beni bırakmasını istemiyorum!:S son sorumda daha rahat etmesi için yeni bir yer hazırlıyorum fakat zemine ne koysam rahat eder bilemiyorum eskiden kum kullanıyodum.talaş veya toprak demişsiniz ama toprak almaya gittiğimde adam böcek yapar dedi, talaşlada pek rahat etmez gibi geliyo....lütfen yardım ederseniz çok çok çok sevinirim... :((
lucprl Kara kaplumbağanı neyle besliyorsun. Karahindiba dene bu ara her yerden fışkırmış durumdalar. Destek olarak sera Kuru yem , kalsiyum katkısı ve multi vitamin kullanıyormusun. Sera vital e asla hayır demezler ama sadece kuru yem olmaz tabiki kuru yem sadece destek için verilmeli. Kışın sürekli yazın ise en azından sabah 2 saat yanık kalacak ısınma lambası varmı. Gece uyumak için kapalı mekanı varmı bu onun piskolojisi için önemli. Kaliteli ve kurutulmuş poşet toprak kullanabilirsin neden böcek yapsın ben yıllardır kullanıyorum hiç böcek olmadı.
ben yeniyim ama düsüncem bnm kaplusda öleydi zayıftı aldıgımda adam galiba su yem felan fazla koymuyodu bnde bi tane aldımda bn vitamin felan kullandım yemini arttırdım adam gündfe bir adet dedi ama bn 2 adet attım simdi çok iyi