Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
sarı yanak-kırmızı yanak arasındaki fark
gerçekten merak ediyorum,sarı yanak su kapluumbağası ile kırmızı yanağın farkı nedir?aynı yerde yasayabilirler mi? ve baska su kaplumbağası türleri warmı? yardımcı olursanız sewinirim.........
Bu 2 tür çok yakın akraba su kaplumbağaları. Sarı yanaklar da kırmızı yanak lekesi yok kabuk altları daha sarı o kadar. Teorik olarak beraber yaşarlar ama aynı akvaryumda yaşayan kırmızı yanaklar arasında bile zamanla kanlı sorunlar çıkar.Sonradan akvaryuma konulan cüsse farkı olan yada olmayan kaplumbağalar genelde akvaryumun ilk sahipleri tarafından saldırıya uğruyor bence risk var denemeyin yazık olmasın.
bi tane pet shop ta gördüm kırmızı ve sarı yanakları aynı akvaryumda ve aynı fiyata satıyodu sizce hangisi daha değerli ?
"Değer"??!
bu sarı yanak mı kırmızı yanak mı nasıl ayırıyorsunuz ya:S bende bir kırmızıyanak var onu biliyorum ama diğerinin kırmızı beneğinin olduğu yerde sarı ile tutuncu gibi benek var şimdi o sarı yanak mı oluyo? bir de sarıyanak olan özellikle yem yerken kırmızıyanağımı hırpalıyo ayırıyorum gördüğümde ama korkuyorum ben yokken birşey yapar mı diye... sizce durumum nedir:S
Sarı yanak ismi aslında Türkiye de uydurulmuş bir isim. kırmızı yanak , sarı yanak diye isimler arasında uyum olması için öylesine konulmuş. Yurt dışında yellow bellied slider diye bilinirler yani sarı karınlı su kaplumbağaları. Kırmızı yanak su kaplumbağalarının bilimsel adı Trachemys scripta elegance dır. Yellow bellied lerin ise Trachemys scripta scripta yani çok yakın akrabalar. Yanağındaki leke koyu kırmızıdan açık turuncuya kadar olanların tümü kırmızı yanaklardır. Aradaki farkı anlamak için yellow bellied slider diye aratırsan görürsün ama bebekken ki o göz alıcı süper renkleri ve desenleri kısa sürelidir , kaplumbağa büyüdükçe kayboluyor. Yemleri uzak köşelerde ayrı ayrı vermeye çalış , sanıyorum şu an yaptıkları sadece yem kavgası. Büyüdükleri zaman aralarında cinsel amaçlı kanlı bıçaklı sorunlar çıkabilir. Bu tür bir kavga başlarsa çaresi yoktur mecburen birini ayırmak zorunda kalırsın.
teşekkür ederim frozen :)