Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Su Kaplumbağamın Nesi Var Yardımcı Olur Musunuz lütfen

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 gün önce yeni kapluş aldım her tür olanak war ısısıda iyi güneşlenme olanağıda war ancak kendini taşların içine gömüp uyuyordu bugün kuru yere çıkıp kös kös durmaya başladı yemekte yemiyo sürekli hareket etmeme modlarında arada çıkıo 1 dolanıo kaçmaya çalışıyo sonra tekrar kös kös hareketsiz hale geçiyor .. burdaki 1 çok cevabı okudum bi çok deneyimli arkadaş war.. kaplumbağalarda görülen hastalık belirtilerinden sadece halsizlik ve yemek yememe sorunu war acaba stres mi oldu yer değişikliğinden?? ilk günlerde biz bakmak için yaklaştığımızda hemen korkup saklanıyordu ama artık saklanmıyo ama bu halsizliğine üzülüyorum :( yem yemiyo ama vitaminini suyuna belli oranda ekliyorum daha yeni eklemeye başladım bazı kötü duyumlar vardıda deep fix hakkında.. iştahı açılır mı ne zaman açılır yaw walla üzülüyorum onu bu halde görünce yardımlarınızı bekliyorum :( az önce bir şey daha gözlemledim bazen ön ayakları taşların içinde arka ayakları havada uyuyo yani hasta olsa böyle şekil yapıp uyumaz di mi ama :((

img

dnz4ewer

17 yıl 3 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Deepfix hakkında bilgim yok aleyhte yazanlarda acaba gerçekten anlıyorlarmı yada nasıl test ediyorlarda kötü diyorlar onuda bilemiyorum ama hiç birşey olmamasından iyidir. Yalnız vitamini suya damlatmayın kuru yemlere damlatın ve hemen yemesini sağlayın.
Yemek yememek kötü bir belirti ama 2 gün daha çok yeni sayılır ilk günler böyle yaparlar. Ayaklarını arkaya geriyorsa demek çokta halsiz değil yoksa germez ama genede dikkatli olmakta yarar var. Yem olarak ne veriyorsunuz başka bir yem daha deneyin , haşlanmış yağsız ve tuzsuz tavuk eti deneyin ama miktarı az olsun.Bakalım yiyecekmi.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

araştırmamda bayağı bşi kötülemişlerdi tabiki kesin değildir ama gözüm korktu :) dediklerinizi yapacağım ayaklarını baya bi geriyo suyun içine doğru yatay şekilde dalıp garip bi şekilde uyuyo 1-2 saat kıpır kıpır olmaya başladı bugün sora gene uykuya devam .. 1 şey daha soracağım zorlada olsa yediremiyorum yem dediğiniz gibi yemi değiştirsem aynı şekilde ilacı yeni yemle birlikte versem bir sorun çıkmaz değil mi? çok teşekkürler bilgilendirdiğiniz için..

img

dnz4ewer

17 yıl 3 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yemini değiştirdiğiniz zaman yiyeceği garantisini veremem ama hasta değilse , yaşama alanı ve ısı durumu olması gerektiği gibiyse ve korkmuyorsa mutlaka yemesi lazım. Şu an yemediği yem nedir bilemiyorum ama yememesi bir yana eğer bunca günden sonra gelip koklamıyorsa bile , bir sorun olma ihtimali artıyor diye de düşünüyorum. Su sıcaklığını her ihtimale karşı 30 dereceye yükseltin kuru bölgeside 34 derece olsun yemeye başlarsa tekrar sıcaklığı 27-28 arasına indirin hep 30 da kalmasın. İnşallah stresten naz yapıyordur da birşeyi yoktur.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ