Akvaryum Forumları > Satılık Akvaryum Malzemeleri
Canlı Yem (Mikro Kurt Kültürü)
Satılan Canlı(lar): Mikrokurt Kültürü (Aşılamaya Yetecek Kadar)
Adet Fiyatı:
Tek Kutu Kültür 7 ytl
İki KutuKültür 10 ytl (2 ve üzeri alımlarda tek kutu kültür fiyatı 5 ytl`dir)
Toplu Alım Fiyatı:
Adedi:
Boyu: 1-2mm
İli/Semti: İstanbul / Tuzla
İrtibat Bilgileri: Ö.M. - e-mail/msn: [email protected]
Nakliye ile İlgili Ek Bilgiler: Elden veya kargo ile Türkiye`nin her yerine gönderilmekte olup kargo ücreti alıcıya aittir.
Mikro kurt üreme teknikleri ürünle beraber alıcıya teslim edilmektedir.
İstanbul içi Haydarpaşa-Gebze ( Haydarpaşa, Söğütlüçeşme, Kızlıtoprak, Feneryolu,Göztepe, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Küçükyalı, İdealtepe, Süreyyaplajı, Maltepe, Cevizli, Atalar, Kartal, Yunus, Pendik, Kaynarca, Tersane, Güzelyalı, Aydıntepe, İçme, Tuzla, Çayırova, Fatih, Osmangazi, Gebze ) Banliyo tren hattı istasyonlarında veya Kadıköy`den hafta sonları elden teslimat yapılır. Bu durumda alınan toplam mikrokurt kültürü fiyatına +5 ytl eklenmektedir.
Fotoğraf:
Aşılamalık Mikro Kurt Kültürü
Üretim Kabım
Diğer Ek Bilgiler: Mikro kurtlar pek çok balık yavrusu için ilk besin olarak kullanılabilecek en uygun yemlerden biridir. En iyi üredikleri sıcaklık 20 – 28 C arasıdır. Bir dişi mikro kurt günde yaklaşık 40 kadar yavru meydana getirmektedir. Ömürleri birkaç hafta kadar olan mikro kurtlar doğduktan yaklaşık 3 gün sonra cinsel olgunluğa erişirler ve üremeye başlarlar. 6. günde ise gelişimlerini tamamlarlar ve ergin boylarına (0.45-2 mm.) ulaşırlar.
Mikro kurt (Panagrellus redivivus (silusiae)) besin öğeleri analizi:
Besin Öğeleri Mikroworm % değerleri
Protein 48
Yağ 21
Glikojen 7
Organik Asitler 1
Nükleik Asitler 1
% değerler besleme şekline göre değişebilir.
Mikrokurt Üretimi İle İlgili Teknik Bilgiler :
Yarım ekmek içi ve yarım bardak süt muhallebi kıvamına gelinceye kadar ezilir ve şeffaf plastik bir kaba dökülür.Göndermiş olduğum kültür bu karışımın üzerine aktarılır ve 5 gün içinde üreyen kurtlar kabın kenarına tırmanmaya başlar. Bu kurtları suluboya fırçası ile sıyırıp balıkların olduğu bölüme aktarılır. 2 hafta sonra koku başlar. Bu durumda kültürü yenilemek gereklidir. Bunun için tekrar muhallebi kıvamında karışım hazırlayıp elinizdeki kurtların olduğu kaptan bir kaşık numune alarak yeni ortama aşı yapabilir ve bu şekilde üretimi yenileyerek kokuyu önlemiş olursunuz. Kabın şeffaf ve plastik olması gereklidir. Başka kap olursa kurtlar tırmanmıyor. Plastik saklama kapları bu üretim için ideal olacaktır.