Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
çok endişeliyim lütfen cvp
merhabalar 1 yılı aşkındır su kaplumbağam var kırmızı yanaklı, ismi benjamin bir erkek 5-7 santim arasında uzunluğu, masa lambası, ısıtıcısı,kuru alanı geniş bir akvaryumu var ona iyi bir şekilde bakmaya gayret ediyorum ve forumunuzuda uzun süredir takip ediyorum, ancak yaklaşık 2 gün önce ısıtıcısı patladı nasıl oldu anlamadım suyun içindeydi bum etti bi baktım camı ucundan kopmuş kalıp gibi hemen fişten çektim çıkardım benjaminde ürkmüştü onuda b şekilde sakinleştirdim, yeni bir ısıtıcı alana kadar 3 gün geçti ama her gece saar 12 ile 4 civarı su ısıttım ve akvaryumuna koydum, ancak yeni ısıtıcı aldım takmak için ve dün tek gözünün bi kısmının beyaz minik bir kütleyle kaplandığnı gördüm sinirlerim bozuldu hatta bir süre ağladım onu kaybetmek istemiyorum çok zor iyileştiklerinide biliyorum şimdiye kadar hiç hastalanmamıştı vitamin takviyesine başladım suyunun sıcaklığını arttırdım, güneşe bol bol çıkarıyorum ama endişem sürüyor gentagut aldım veterinerden gözü için dün iki gözünede 1 er kez damlattım teramisin konusunda endişeliyim hala denemedim, kabuklarıda 1 hafta öncesinde teker teker döküldü, tamda iyi bir şekilde byüyorken bu hastalık? gözlerini kaşıdığı içinmi yoksa 3 gün ılıtsamda suyun soğukluğundan üşüttüğğü içinmi oldu bilmiyorum lütfen yorumlarınıza ihtiyacım var -ece-
Ece hanım
Hemen endişelenmeyin ve umutsuzluğa kapılmayın. Yemek yiyormu hareketleri normalmi bunlar daha önemli göstergeler. "dün tek gözünün bi kısmının beyaz minik bir kütleyle kaplandığnı gördüm " Cümlenizden ne olduğunu tam çözemedim acaba iltihap mı oluştu. Soğuk algınlığı başlangıcında gözlerde iltihap (konjonktivit) oluşabilir böyle bir olasılık var ama mutlaka budur demiyorum.
Sorun sadece gözlerdeyse antibiotikli damla yada merhem iyi gelecektir biraz sabredin. Kaplumbağaların savunma ve bağışıklık sistemleri yüksek ısıda daha iyi çalışır ısı yükseltmekle iyi yapmışsınız Rahatsızlık tespit edilir edilmez yada şüphe uyanır uyanmaz yapılması gereken en birinci hareket bu zaten.
Onu iyice gözlemleyin burun ve ağız bölgesinde salgı varmı nefes alırken ses çıkarıyormu bunlar kaplumbağada soğukalgınlığı başlangıcı olup olmadığı konusunda yol gösterecektir. Gelişmeleri foruma yazın.
Son olarak terramisin konusunda neden endişeleriniz var mutlaka teramisin kullanmak gerekmiyor ama merak ettim.
Çok geçmiş olsun öncelikle. Küçük birkaç ekleme.. En korkmamız gereken durum tabi soğuk algınlığı, vitamin takviyesi yapıyor olduğunuza göre yem yiyor diye anlıyorum, hareketlerinde de bir durgunluk gözlemlemiyorsanız ve de diğer üşütme belirtileri yoksa bu ihtimal zayıflıyor. A vitamini eksikliği ya da gözünün mikrop kapması sonucu da gözlerde şişlik, kapanma olabiliyor, eğer vitamin eksikliğiyse yemine emdirerek vereceğiniz iyi bir kaplumbağa vitamini sonuç verecektir. Eğer mikrop kaptıysa Frozen`ın yazdığı gibi gengavut ya da terramycin gibi damla veya merhemler iyi gelecektir, bir de bu durum için filtrasyon sisteminizi gözden geçirin, minicik süreceğiniz merhemi uyguladıktan sonra iyice nüfuz etmesi için sıcak bir yerde yarım-1 saat kadar bekletmek gerekiyor, eğer sorun buysa. Eğer üşütme başlangıcıysa havalar henüz çok da ısınmadığı için güneşe çıkarmak çok iyi bir fikir olmayabilir. Acil şifalar dilerim Benjamin`e, ayrıntı ve gelişmeleri bekliyoruz.