Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

bu sorun nedir

Arkadaşlar selamlar, Yaklaşık olarak 2-3 ay önce aldığım kaplumbağanın sol üst bonunda bir kitle oluştu.(çıkıntı gibi birşey)Kafasını içeri çekerken o kitle kabuğa takılıyor ama sorun olmuyor.İçinde beyazımsı sert bir kitle var gibi görünüyor ben incelememe rağmen anlayamadım.Ancak kaplumbağam neşeli ve mutlu görünüyor.Birde ben hemen hergün güneş ışığına koyuyorum 1-2 saat,çok keyif alıyor bacaklarını açıp güneşleniyor ancak bu ona faydalımı zararlımı bilmiyorum.ilginiz için şimdiden tşk. ederim.

img

metin1970

17 yıl 5 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Deri altı apsesimi oluştu acaba tam anlayamadım. Güneş ışığı çok yararlıdır. Güneş ışığında UVB ışını var kaplumbağa kalsiyum metabolizması açısından hayati önem taşır. Çünkü deride reaksiona girerek D3 vitamini sentezlemesini sağlar. D3 vitamini kalsiyumun bağırsaklardan emilmesine yardımcı oluyor. Yalnız sakın onu güneş altında unutmayın sıcak günlerde eğer kaçacak bir gölge bulamaz güneşte çok kalırsa bu ona çok zarar verir hatta öldürür. Birde havalar daha çok ısınmadı dışarda üşütme riski var.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili Frozen, Biryerde duymuştum tüm canlılarda olabilen mantar dediğimiz şey.Bu olabilirmi,eğer öyle ise bir ilacı yada tedavi şekli varmıdır.Yada deri altı apsesi dediğiniz şey olabilirmi..ne yapılabilir. Bu şey sert ve tepesi beyazımsı.İlginize teşekkürler..

img

metin1970

17 yıl 5 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ