Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Çok önemli bir sorun_çok acele
5 Ay önce arkadaşma kaplumbağa hediye edilmiş, o da hiçbir şey bilmediğinden ölüm fanusunda bu zamana kadar şansa yaşayan bu tospişe güç bela bakmış işyerinde. bazı insan kılığındaki yaratıklar (hayvan diyemiyorum çünkü o canlılara hakaret olur) hayvanın suyuna kolonya dökmüşler (bunu bana dün söyledi) :( önceleri çat pat bilgimle yönlendirmeye çalıştım onu 1 aydır sürekli uyuduğunu söyledi ben de kış uykusunda olduğunu düşünüyordum. bugün arkadaşımdan aldım onu ılık bir duş aldırdım masa lambamın altında güneşlenirken kafasını dşarı çıkartıp öylece yürümeye çalıştı :( gözlerini açamıyor, ne olmuş olabilir ne yapmam gerek lütfen yardımcı olur musunuz? anında görüntü ve yardım için [email protected] adresini ekleyin lütfen :(
teramicyn sürmenin iyi gelebileceği yazıyordu forumlarda... ona zarar vermeden nasıl sürebilirim?? sürekli kafasını içeri alan bi canlı olduğundan zor oluyo :(
Üşütmüş hastalanmış olabilir yada A vitamini eksikliğide olabilir ama sadece kış uykusu pozisyonuna girmişte olabilir. Kış uykusunda ise zaten hemen kolayca çıkamaz bünyesi yeniden hızlanmalı buda yavaş yavaş olur. Yürümeye çalışması bu kış uykusundan çıkış durumuna duruma pek uymuyor ama tam anlamıyla bir kış uykusuna girmiş olamayabilir çok ta iyi bilemiyorum. Gözler sadece kapalımı yoksa hem kapalı hemde şişmi. Düzgün ve sıcak bir ortamda biraz bekleyin ve gözlemleyin bu esnada eğer varsa A vitamini içeren multi vitamin vermeye çalışın. Devamlı sıcak bir ortamda durmasın sağlayın. Tabi onu yakmayacak bir sıcaklıkta.
Hareket ediyorsa yemde yiyorsa gözleri kapalı bile olsa durumu nispeten iyidir. Ama gözlerinin durumunu bilemiyorum. Kaplumbağaların metabolizmaları ve bağışıklık sistemleri sıcakta harekete geçer bu yüzden hasta kaplumbağalarde hemen ısı yükseltilmesi tavsiye edilir.Onu sıcakta tutun ve biraz bekleyin bence.
gözler hem kapalı hem de şiş.... :(
bence gözleri kolanyadan açılmıyor sen en iyisi veterinere göster
Kamplumbağalar Genellikle Mart ve Ekim Ayları Arası Kış Uykusuna Yatarlar.Yada A Vitaminin Eksikliğinden Kaynaklana Bilir...
Gözler hem kapalı hem şişse kaplumbağa yem yemiyor ve halsizse bu durum göze teramsisin sürerek tedavi edilemez.İçerde daha ciddi bir sorun var demektir. Veteriner ve antibiotik gerekecektir.