Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

tosbaamın üstündeki yosunlar.. acil yardım...??

tosbaamın üstünde yosunlar çıkıyo bana arkadaşlarım bir diş fırçaşıile temizlemem gerektiğini soylediler. ben bununla ilgili birşey bulamadım birde size danışym dedim yosunları temizlemelimiyim?..

img

busejikk

17 yıl 4 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kaplumbağada yosunlaşma varsa kuru bölgesi ya yoktur yada çok yetersizdir. Eğer fanusta bakıyor ısınma lambası kullanamıyor kuru bölge yaratmıyorsanız kaplumbağa asla toptan kuruyamayacağı için üzerinde yosunlaşma olur. Eğer sürekli nemli kalırsa mantar da olabilir. Eski bir diş fırçası ile kesinlikle kafasına sürmeden sadece kabuğunu yumuşakça fırçalayın.

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tavsiyem: yumuşak bir diş fırçası bu sorunu çok güzel halledecektir..

img

maliq

17 yıl 5 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkür ederim frozen zaten baktıgım akvaryumtosbişime yetersiz gelmeye başlamıştı bende onun için yeni bir akvaryum alıp kuru bolgesini özenledüzenleyecegim benm yasadığım yer kçk bi yer oold.için burda petshop yok ve uv ışığı satılıyor ben acaba onun yerine başka bir seyde kullana bilir miyim??

img

busejikk

ÖZEL MESAJ

UV diye satılan lambalar ile UVB lambalar çok farklıdır önce bu farktan dolayı yanılıp yanlış birşey almayın. UVB lambalar güneşi taklit eden ve UVB ışını veren ama 1 yıl civarında kullanım süresi olan bir lamba türü. UV denilen lambalar ise genelde öldürücü UVC ışını veren bu yüzden dezenfektasyon amaçlı kullanılan lambalar.
Kış aylarında yada kapalı mekanlarda güneş ışığı ve UVB eksikliğini kapatmak için UVB lambalar kullanılır ama eczaneden 2-3 ytl ye Devit3 damla alırsan haftada 1 damla olarak kuru mamalarına damlatırsan bu eksikliği kapatabilirsin. Devit3 D3 vitamini ihtiva eder ve UVB nin işini görür.
Yazında mutlaka gölgeside olacak şekilde arada cam olmadan güneşlendirirsen kaplumbağa kabuğu ve sağlığı için yeterli olur. Birde UVB ışıktan çok daha acil ve gerekli olan normal ampul kullandığımız ısınma lambası olmalı ve kuru bölge üzerinde mutlaka kullanmalıyız kşi kaplumbağamız kuruyabilsin ihtiyacı olan ısıyı alabilsin.

img

frozen

ÖZEL MESAJ

tşkler frozen tşkler maliq. ben sunu anlamadım devit3 anladığım kadarıyla vitamin ben bu vitamini haftada bir vercem bütün yemlerde kullancam dimi ??

img

busejikk

ÖZEL MESAJ

ben yeni akvaryum alacagımı yazmşıtım benm 1 tane tasbim var ne kada geniş olmalı ??..

img

busejikk

ÖZEL MESAJ

Devit 3 D3 vitaminidir. Kabukta yumuşama sorunu oluştuğunda acil tedavi kullanımı sebebiyle biraz daha fazla dozla başlayabilir ve sonra dozu azaltabiliriz. Ama genel koruma amaçlı kullanımda daha az doz yetecektir. Örneğin haftada sadece 1 gün 1 damla gibi. Devit3 ü kalsiyum içeren kuru mamalara emdirip verin çünkü ancak kalsiyum ile birlikte işe yarar tek başına faydası olmaz.
Mümkün olan en büyük akvaryumu al tosbiş zamanla tosun olacak eğer yaşarsa 20 cm e ulaşabilir.

img

frozen

ÖZEL MESAJ

ben d3 vitamini aldım.. ama kaliteli olup olmamasından supheleniyorummarkası deep fix bilginiz varsa banafikir verir misin yani kullanayımı? ve filitrem akvaryumu temizlemiio şu şeffaf şeylerin takılcasgı yeride bulamadım bundan olabilir mi?

img

busejikk

ÖZEL MESAJ