Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

önemli bir sorun...

arkadaşlar yaklaşık 2 yaşlarında 1dişi 1 erkek kapluşum var... kabuk boyları 12cm kadar... şimdiye kadar pek dikkat etmediğim yada karşılaşmadığım bir şey dikkatimi çekti.. dişi olan kapluş erkek olanın ayaklarını ısırıyor ve erkek olan kapluşun arka iki ayağıda yara olmuş... erkek kapluş bir süredir kayaların üstünde veya sote yerlerde ayaklarını ve kuyruğunu saklayarak sinmiş vaziyette duruyor... ben ayırmayı düşünüyorum, fakat şu an için ikinci akvaryumu alamam... birini başkasına vermeyi de düşündüm... sizlerden acil yorum bekliyorum... :( hem ben hemde erkek kapluş çok mutsuz çünkü...

img

crocy

17 yıl 9 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

senn kız tosbişin birazcık dişli çıkmış baksana erkek kplumbağanı nasılda korkutmuş bende onun aykları iyileşene kadar iki yaramazı birz ayırsanii olur.. en azından akvaryumdan biraz daha kucuk olabilirkısa surede inş. ayakları iyleşirse sende biraz onları kontrol edip aaynı akvaryuma koy gene aynı sey olursa yeni bir akvaryum almalısın ve ya kaplumağalarınınbirisi evden ayrılmak zorunda:(

img

busejikk

17 yıl 4 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bu en tatsız durumlardan biri malesef, bir kere bu durum başlayınca bir daha durma ihtimali oldukça düşük, epey de büyümüşler birbirlerini fena hırpalayabilirler, tek çare ayırmak ya da çok çok büyük bir akvaryuma almak. Ama şimdi ayrı bir akvaryum da alamayacak durumdaymışsınız, gerçekten çaresiz bir durum, ikiniz için de üzüldüm :( Okuduğum geçici çözümlerden biri saldıran kaplumbağayı birkaç gün ayrı bir yere almak (geniş bir leğen olabilir mesela ama tabi en azından bir ısıtıcıya daha ve kuru bölgeye ihtiyacınız olacak) ve asıl akvaryumunuzun tüm dekorunu, şeklini değiştirip, birkaç gün sonra yeniden bir araya koymak. Amaç mekan sahibi-misafir ilişkini yaratmak, bir nevi deplasman ortamında saldırganlığının hafiflemesini bekliyoruz, ama ne kadar işe yarar hiç bilemiyorum. Kısa bir süre için işe yarasa da sonra yeniden başlayabilir, en kesin çözüm ayırmak bu durumda. Diğer bir fikir akvaryumu bir şekilde iki bölüme ayırmak, su geçişi sağlayabilecek delikli, ağ gibi birşey olmalı arada ama mesela tel olmaz paslanır, tül gibi birşey olabilir belki, ama parçalama ihtimalleri de var, böyle bir çözüm sizi bir süre idare edebilir belki. Ayrıca erkek kaplumbağanızın yaralarını bir antiseptik ile temizleyin ve ardından sıcak, kuru bir yerde birkaç saat beklemeye alın, iyileşene kadar tedaviye devam edin. Su sıcaklığını 30`a çıkarın ve suyun temizliğine de her zamankinden daha çok özen gösterin, akvaryum suyunda açık yaralar mikrop kapmaya çok yatkın. Çok geçmiş olsun, bir çözüm bulabilirsiniz dilerim.

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

karar vermek çok zor olsada diğerinin o halini (korkmuş ve acı çeker bir halde sürekli akvaryumun yada kayalıkların bir köşesinde sinmiş olarak duruyor) gördükten sonra dişinin evden ayrılmasına karar verdim... Bursa da bu işe meraklı ve gerçekten iyi bakababileceğine inanan birisi varsa elden teslim edebilirim...

img

crocy

17 yıl 9 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ