Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kaplumbagamin gozlerine bisey oldu!! acil yardim lutfen!!

minik su kaplumbagam Basri 2 gun once 1 gozunu kapatti dun gece de digerinive hic acmio 2sinide.. sanirim enfeksyon kapti bilemioyorum. veteriner bi antiseptik verdi damlatmak icin suyuna fakat daha ise yaramadi.. daha once kaplumbagasının basına byle bisey gelen oldu mu?? eger bildiginiz bir ilac ve ya krem varsa msg atabilirmisinis lutfen.. basri kaplumbagamın bu durumu beni cok üzüyo:(((

img

hamham

19 yıl 9 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm hamham.

foruma hoşgeldin. aşağıdaki linkte kaplumbağa bakımı ile ilgili sana gereken her türlü bilgi mevcut.

http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=4375

kaplumbağalaranını bulunduğu ortamı anlatman lazım.(akvaryum, ısıtıcı, filtre, nedenr?)  bir de şu an göz sorunu ile ilgili güncel olan bir kaç başlık var. onları tara lütfen. kaplumbağalarının durumu biraz ağır olabilir. gözlerin şişip kapanması uygun olmayan bakımdan kaynaklıdır. büyük ihtimalle ısıtıcın yoktur. bununla ilgili değilse vitamin A eksikliğinden kaynaklıdır. suyu 28-29 derecede sabit tut. vitamin ver. veterinere götür ve antibiyotik için görüşmeni tavsiye ederim.

kolay gelsin

img

beppomomo

19 yıl 9 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sanirim dun gece sitede bir sorun vardi. attiim msglari goremiodum ve 2 kere atmisim kusra bakmayin. dun gece bu siteyi gorene kadar olum fanusunda besliodum kaplumbaami : )ama bugun gidip ona akvaryum lamba vsvs. aldim.. site accaip yardimci oldu.. gozleri icin tedaviye basladim iyilesecegini umuyorum.. ilgin icin tesekkurler..

img

hamham

ÖZEL MESAJ

çok sevindim. gözleri kapalı olduğu için şu an yemlerini ayrıca göremiyor. yemlerini elinle vermeni tavsiye ederim. bir de çok küçük ise küçük yem ver ki kolay yiyebilsin. hatta kapağını açık bırak bi gece biraz yumuşasın. ben sanyunun yemleri çok sert olduğu için öyle yapıyorum. yemlerinin bir kısmını ayır. üzerine bir gece önceden vitamin damlat ve ertesi gün yem onu iyice çektiği için artık rahatlıkla yiyebilirsin. suya damlatmana gerek yok. bizi gelişmelerden haberdar et lütfen. düzelmesi umuduyla.

img

beppomomo

19 yıl 9 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet zaten bi kac gundur elimle besledim hep.. ama simdi sag gozunu acmaya basladi hafiften yemleri bulup yiyebilio... fakat obur gozu hala kapali... teramisin i hergun mu surmeliyim yoksa 2 gunde bir mi?? forumlarda baktım herkes baska biseyler demis te..

img

hamham

ÖZEL MESAJ

slm ark benimde kaplumbağmın gözleri kapalı ve şiş.hiç açamıyor gözlerini ne yapabilirim bilgi almak istiyorum.cevap yazarsanız sevinirim

img

selinnida

15 yıl 11 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yazdığım msj ları göremiyorum ben

img

selinnida

15 yıl 11 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ