Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kapluşumun yeni yaşam alanı

img

k_e_r_m_i_t

17 yıl 4 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kermitcim olmasına olur da.. iyi yaşamış 12 yaşına kadar o kapta :) ama zararın neresinden dönsen kardır. o taş havuzun hacmi ne kadar bilmiyoruz ama. kaplumbağalar için derin ve geniş bir alan olmalı. üzerine çıkıp kuruyacağı bir alan olmalı. bu kuru alan üzerinde bir ısıtıcı lamba olmalı. 60w yeterli. ama uzaklığına dikkat et. 15cm uzaklıkta falan olsun. sonra bir ısıtıcı olmalı bu havuzun hacmine göre, ve bir filtre. normalde kaplumbağalar 28 derece suda yaşamalı. bildiğim kadarıyla 22 dereceye veya daha aşağı düştüğü zaman kış uykusuna giriyorlar. gerçi senin kapluş yaz kış sıcaklık farkında kış uykusunu sağlıklı bir şekilde atlatabilmiş. yine kışın ısıyı düşürebilirsin. bir de senin kapluşun suyu şuanda sanırım derin değil. yüzmeye dalmaya çok alışık olmadığı için biraz bocalayabilir. suyun yüksekliğini yavaş yavaş yükselt. bir kaç gün eski yükseklikte olsun. sonraki gün biraz daha ekle. biraz daha.. öyle normal seviyeye getir. bi de kenarlardan kaçma gibi bi durumu varsa bu taş havuzun kenarına belki camdan bi set falan çekmen de gerekebilir. bende çok şey bilmiyorum. daha tecrübeli arkadaşlarımız var forumda. sana çok daha güzel yardımcı olurlar. benim aklıma gelenler bunlar. şu havuzun resmini yükseklik, genişlik ve derinliğini yazsan daha güzel olur. kapluşun için yeterli mi neler yapılabilir daha net yardımcı olurduk.

img

funnycat

17 yıl 5 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kaplumbağalar soğukkanlı canlılar ve dışardan ısı almak zorundalar o söylediğiniz havuz daki su 26-28 dereceye ısıtılacak mı. Kuru bölgesi ,filtresi , ısınma lambası olacak mı?

img

frozen

19 yıl 7 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öncelikle çook teşekkür ederim arkadaşlar..uzun süredir foruma bakamadım bügun gördm mesajlarınızı.ve bu foruma bakamadığım süre içerisinde kaplumbağamı söz konusu olan havuza yerleştirmiş bulunuyorum.ısıtıcısı ve kuru alanı var,suyu fazla derin değil,kaçma ihtimaline karsı havuzun önünde bir problem yok,arka tarafı da kapattık .kaçmayı denemedi,oradan kaçmayı düşüneceğini sanmıyorum çünkü yeni evi çok hoşuna gitti:)neyse biz yine de tedbirimiZi alalımda..resim konusuna gelince,resim eklemeyi o kadar denedim,yine beceremedim.resim eklemek için neler yapmam gerektiğini yazar mısınz?şimdiden tşk. bu arada kapluşumun uv lambası yok, çok gerekli bişey mi?

img

k_e_r_m_i_t

17 yıl 4 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ