Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
KAPLUMBAĞAM KABUK DEĞİŞTİRİYOR
kaplumbağam kabuk değiştiriyor ama bir kaç sorum var : kabuğunu fırçalayayım mı yoksa kendi kendine mi değişsin? kabuk değişimi kenarlardan mı başlıyor? yeni kabuğu çıkınca herhangi bişi süreyim mi? (kabuk setleştici vb.) şimdiden teşekkür ediyorum :)
1. Ayda bir veya iki kez fırçala yeter. 2. Değişen kabuk kenarlardan daha çabuk dökülüyor ( benim gözlemim ) 3. Düzgün besinlerle beslersen kabukla ilgili sorun yaşamazsın. Ayrıca kabuk sertleştirici KESİNLİKLE KULLANMA. 4. Bu soruların tüm cevapları bu forumun muhtelif başlıklarında varken yeni başlık açma :) yani biraz araştıralım lütfen.
Dökülmenin ilk başlangıç aşamasında siz pek zorlamayın daha ziyade kendi düşsün. Herhangi birşey sürmeyin. Evet yarı şeffaf üst tabaka kenarlarından doğru kalkar. Doğal bir durum. Eğer çoğu kalkmışsa elinizle filan hafifçe yardımcı olabilirsiniz. O zaten eğer kabuğunun üstüne doğru sert bir yer bulursa hemen sırtını sürterek kaşınır.
yardımlarınız için teşekkür edrim. kaplumbağalarımın birinin kabuğu kenarlarından kalkıyor yerine yenisi çıkıyor diğerinin biraz uzun sürecek galiba :) kabuğunda henüz değişme belirtisi olmayan kapluşum hep sedefin altında geziyor. sedefin tırtıkları sanırım kabuk atmasında yardımcı olacak bu arada aldığımdan beri( yaklaşık 1,5 yıl) kabuk sertleştirici kullanmadım zaten gerekli olduğunu da düşünmüyorum TEŞEKKÜR EDERİM :)
bu gün benim kapluşumunda yavaşca arka kısmından bi pulu düştü onu yıkarken farkettim, rutin temizlik:) çok korktum önce elime şeşşaf bi pul gedi dedim öldürdüm :D:D:D ama okuyunca içim rahatladı şimdi onun büyüdüğünü öğreniyorum onu çok seviyorum :))