Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kaplumbağam çok güneşleniyor neden????????yardınmcı olurmusunuz???
arkadaşlar bende de yeni üyelerdenim. 2 tane yeni kaplumbağa aldım (çıtır ile pıtır) tek sorunum şu : çok fazla güneşleniyorlar birde başlarında ışık olunca üstüste çıkıp ayklarını kaldırıyorlarlar sizce bu önemli bir sorunmu???
kaplumbağalar neler yer birde onu öğrene bilirmiyim??
Bu bir sorun değil, tam tersine olması gereken :) Tabi ki sürekli halsizce kuru bölgede yatmak hastalık göstergesidir, ama günde 3-4 hatta bazen daha çok saat kuru bölgede ışık altında ayaklarını yaya yaya yatarlar, kabuklarını tamamen kuruturlar ki bu kabuk sağlıkları için son derece önemli. Kuru bölge üstündeki ısınma lambanızı 10-12 saat kadar açık bırakın zaten, gece-gündüz döngüsü için. Akvaryumunuz, ısıtıcınız var ve kuru bölgeniz suyun altında değil, değil mi?
aslında öyle değil. ilk aldığımda sadece havuz vardı daha sonra ölüm fanusu olduğunu duyunca büyük bir kap aldım orayı daha çok sevdiler tabi:) ısıtıcı şart bunu biliyorum ama benim ışığım hem ışık hem ısı verdiği için henüz almadım. kocaman bir taşları var akvaryumcudan aldım güneşlenme taşıymış. ışığı açtığım anda hemen oraya çıkıyorlar. birde bişey sormak istiorum. akvaryumcudan CONTRALCHTHYO adındA Bir ilaç aldım bir damladan az damlatın dedi mürekkep gibi bir ialç bunun ne işe yaradığını söylermisiniz? sorularımı cevapladığınız için teşekkürler:)
Contra Ichthyo balıklardaki beyaz benek hastalığı için kullanılır. Yanlış bir kullanım biçimiyle su dezenfektanı olarak konuyu bilmeyen kişilere satıyorlar. Kullanmayın çok gereksiz. Mutlaka ısıtıcı alın su serin olursa tabiki lamba altından ayrılmazlar. Kaplumbağaların soğukkanlı hayvanlar olduklarını unutmamalıyız mutlaka dışardan ısı almak zorundalar.
ışık ısı verdiği için ısıtıcı almıyorum. ben akvaryumcudan alırkende bunlar güneşleniyorlarda yani bence güneşlenmelerin su ile alakası yok .bundan sonrada o ilaçı kullanmıyıcam fakat sularına başka ne ilaç dökülmeli yardımcı olurmusunuz*
Akvaryumcuda perişanlıktan öyle 50 tane üstüste yatıyorlar, su o kadar soğuk ki dışarsı sıcak kalıyor. Isıtıcı su sıcaklığı için, ısınma lambası kuru bölge için, zaten ikisi de lazım. Isıtıcı alın, hangi ısınma lambası suyu yeterince ısıtabilir ki? "Elimle bakıyorum, su gayet güzel" cevabı gelecek bundan sonra, iddaya giren? İlaçtan, herşeyden önemlisi bir ısıtıcı.
sevgili ceren ısınma lambası olarak kullandığın masa lambasını büyük bir yapı marketten ben de almıştım o lambada en fazla 25 w ampul kullanmalısın bu da tosbiklerin için yeterli olmaz. Bence bir an önce orta boy bir akvaryum, ısıtıcı, filtre ve daha uygun bir ısınma lambası almalısın yoksa tosbiklerin hastalanacaktır.