Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

LÜTFEN BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞIN!!!!!

ARKADAŞLAR ŞU AN ASKERDEYİM AMA DÖNDÜĞÜM ZAMAN HAYALİMDEKİ AKVARYUMU KURACAĞIM ŞİMDİDEN ARAŞTIRMA YAPIP FORUMLARI OKUYORUM KURACAĞIM AKVARYUM 150*60(Y)*50 BOYUTLARINDA OLUP İÇİNDE YUNUS SARI PRENSES FRONTOSA VE PAPAĞAN BESLEYECEĞİM GELELİM SORUMA BU TÜR BALIKLARIN YİYEMEYECEĞİ YENİ ÇIKAN YAPORAKLARA DAHİ ZARAR VEREMEYECEĞİ YANİ BUNLARLA İYİ GEÇİNEN BİTKİ TÜRLERİNİ YAZAR MISINIZ? AKVARYUMCULAR ŞUNU YEMİYO AL DİYOR EVE GETİRİNCE BİTKİ PARAMPARÇA OLUYOR LÜTFEN YARDIMCI OLUN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

img

fatih2405

19 yıl 9 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hayırlı teskereler dostum.umarım hayallerindeki akvaryuma sahip olursun :) Benim sana tavsiyem su olacak cichlidler için amazon yapraklı yani geniş yapraklı amazonlar çok idealdir..Bu arada seçtigin balıklar çok güzel tebrik ederim..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bütün balıklarda olduğu gibi çiklitlerdede akvaryuma sonradan giren bir şeyi kabullenmeme vardır onun için önce bitkileri daha sonra balıkları akvaryuma koyarsan bitkilere daha az zararı olur bitkileri balıklardan sonra koyarsan bitkiyi yabancı madde olarak algılayıp bitkiye zarar verip yerinden çıkarırlar.

img

gnrlbulent

19 yıl 10 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam , sana yetiştirebileceğin bir kaç bitki türü.

Anubiaslar;

Afrika kökenli, sert yapraklı bitkilerdir. Kökleriyle taşlara ve kütüklere tutunarak yayılırlar. Güzelliklerinin yanında az ışıkla da büyüyebilirler ve dayanıklıdırlar.

kriptolar;

Kırmızı ve kahverenginin tonlarını taşıyan türleri vardır. Yeni dikildikleri akvaryuma uyum sağlamak için biraz zaman gerektirirler. Uygun akvaryum koşullarında, bir kez uyum sağladıktan sonra kökten sürgünler vererek yayılırlar.

amazon;

Birkaç türü haricinde, genelde geniş akvaryumlar için uygun, sağlam köklü büyük bitkilerdir. Akvaryum tabanında, her bitkiye rahatça yayılabileceği kadar geniş bir alan bırakmak gerekir. Düzenli olarak demirli sıvı gübre vermek gelişmeyi hızlandırır. Yosunlanıp çürümeye başlayan eski yaprakları köke yakın bir yerden kesmekte yarar vardır.

Su üstü bitkileri

Bu tür bitkiler, uygun ortamı bulduklarında çok hızlı çoğalırlar. Akvaryumdaki nitrat ve fosfor gibi birikim fazlalıklarını hızla tükettikleri için aşırı yosunlanmaya da engel olurlar. Bazı yavru balıklar ve labirentliler için ideal saklanma yerleri oluştururlar.

img

fısherman48

19 yıl 9 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam FISHERMAN48 e katılıyorum

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ