Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Kaplumbağada Deri Döküntüsü... Lütfen Yardım
Arkadaşlar daha öncede sorunumu yazdım ama maalesef yayınlanmadı.Kaplumbağalarımda akvaryumlarını büyüttüğümden beri bacak ve kafa derilerinde incecik zar gibi deriler dökülüyor ve kabuklarının rengi daha açık bir renk aldı. Kabuklarını çok hafifçe fırçalardım zaten eskiden beri. Elime aldığımda kontrol ediyorum ancak kabuklarında yumuşama yok. Lütfen aranızda daha önce böyle bir sorunla karşılaşan varsa yardımcı olabilir mi?
Derileri dökülür bu normaldir adeta tül tül sarkar endişelenecek birşey değil. Kabuk rengi büyüdükçe koyulaşır yeşilden uzaklaşır kahverengiye doğru döner. Hem kabuk hemde genel sağlığı için mutlaka kalsiyum katkılı yem ve D3 vitamini içerikli multivitamin kullanın.
Çok teşekkür ederim cevabınız için. Daha önce bu konuda başka birine cevap yazmışsınız. Biraz araştırınca gördüm. Bu arada ben kaplumbağalarımın yeterince vitamin almadıklarını düşünüyorum ama elimden bişeyde gelmiyor. Kaplumbağa yemini ilk geldikleri günden beri reddediyorlar. Kuru karides ve balık yemi yiyorlar. Balık yemini yediklerini yem denerken tesadüfen buldum.Balık yemine vitamin damlatıp öyle veriyorum. Balık yemiylede doymak bilmiyorlar.Yeşillik asla yemiyorlar ne denediysem olmuyor.Sera reptil deniyorum bugün yemler hala suda duruyor.Ne yapmam gerekir bir fikriniz var mı ? Aç bırakmaya da kıyamıyorum. Kısacası işim zor :(
Aynısı benim ufaklıklarda da var.Aldığımda biraz daha küçük olan digerine fark attı :) onun derisinde daha fazla dökülme var.Yemi elimle tek tek veriyorum ikiside aynı miktarda yem yiyor fakat digeri daha çabuk büyüyor :)